![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-neros- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Interesuje mnie stworzenie czegoś takiego jak na facebooku bo wejściu w którąś galerie zdjęć użytkownika. Mianowicie mimo że klikamy następne poprzednie zdjęcie to fotki się przeładowują za pomocą ajaxu i link się zmienia odpowiednio do nich dzięki czemu możemy go wysłać komuś. Jak to jest zrobione ? nie mam pojęcia jak się do tego zabrać czekam na jakieś podpowiedzi najlepiej dop mootools lub jquery. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Poczytaj o location.hash. Co do pluginów, sprawdź jQuery.history.
|
|
|
-neros- |
![]()
|
Goście ![]() |
o etykietach to wiem ale facebook chyba z nich nie korzysta bo nigdzie hasha nie ma w ich linkach w galerii czy to sprawka mod-rewrita ze nie ma?
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Rzeczywiście nie jest to wykonane tak jak myślałem. Sam chętnie dowiem się coś na ten temat.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jak nie ma, jak jest?
|
|
|
![]()
|
|
Na IRC'u ~hwao wyjaśnił problem.
Cytat hwao: http://www.deluxeblogtips.com/2010/05/how-...ress-theme.html hwao: hasha ukrywaja nowe przegladarki hwao: nie kazda to potrafi hwao: jak masz zrobione zgodnie z tym standardem google odnosnie osadzania tresci dynamicznej |
|
|
-neros- |
![]()
|
Goście ![]() |
niestety nie mogę się z tym zgodzić bo używam chroma i co prawda tam demo nie działa lecz w komentarzach są strony tak zrobione no i tam hasha nie ukrywa w moim chromie a na facebooku tak
|
|
|
-neros- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok zwracam honor, faktycznie sprawdzilem pod inna przegladarka,temat do zamkniecia a moze nawet kosza
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:45 |