![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ktoś wie jak W PROSTY SPOSÓB wykonać JEDNOCZESNE wysłanie danych z formularza i przekierowanie na inną stronę www. Próbowałam w: echo '<FORM method="POST">'; zrobić: echo '<FORM action="innaStroma.htm" method="POST">'; ale wtedy tylko otwiera nową stonę lecz nie wysyła danych do bazy danych....
Proszę o prostą odpowiedź Alina |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 3 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lub jeśli nie możesz (wyświetlasz coś wcześniej), daj obsługę tego formularza (if i elseif) do innejStrony.php i form action wpisz innejStrony.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś nie umiem tego { header("Location: inna.php"); } wstawić w odpowiednie miejsce. Ciągle pokazuje mi błąd. Najczęściej w użyciu jest część INSERT { $query1 = "INSERT INTO sssssssssss (vvvvvvvvvv, ... } więc zacytuj mi ten fragment mojego kodu z wstawionym Twoim kodem. Intencja jest taka: po wykonaniu dodania danych do bazy MySQL ma otworzyć się KonkretnaInnaStrona.php . Kombinowałam ze 100 razy ale bez efektu.
Pozdrawiam i czekam Alina |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
header("Location: inna.php"); musi być przed jakimkolwiek innym wysłaniem nagłówków, innymi słowy przed jakimkolwiek kodem html zwróconym na ekranie, czyli przed jakimkolwiek wyświetlanym echo.
Kolejna możliwość to w sekcji <head> Twojego dokumentu dodaj to: W tym przypadku strona się odpali ale po 1 sekundzie nastąpi przekierowanie na inną. Możesz 1 podmienić na 0, wtedy przekierowanie nastąpi natychmiast, wystarczy, że żądane akcje np. dodanie do bazy wykonasz przed sekcją head. |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cały czas mam problem:
Samo po wklejeniu ( w miejscu bezpośrednio po wykonaniu wysylki do MySQL) jest jakby nieaktywne (zresztą wszędzie gdziekolwiek bym nie wkleiła jest to nieaktywne) i generuje komunikat o błędzie. Wklejone w jakikolwiek inny sposób np.:
również generuje informację o błędzie (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? (przykład z VertrigoServ): ================= Przekierowanie:
owszem jest fajne ale żyje swoim życiem (przekierowuje natychmiast albo po 1 sek....) a ja potrzebuję przekierowania na KonkretnaInnaStrona.php natychmiast (ale) po wysłaniu formularza. Podpoooowiedzi!!! (jak najprostrzej...) Alina |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 3 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to znaczy, ze jest nieaktywne?
powinno dzialac. mozesz tez wlasnie wsadzic to -
nie jest to raczej poprawne, ale dziala. najlepiej napisz jaki blad Ci wyskakuje Ten post edytował gorzat 22.03.2011, 19:00:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Czy ten kod z pierwszego posta importujesz do innego pliku? Np. za pomocą instrukcji php include?
2) Jaki błąd jest zwracany po dodaniu header? Czy jest to coś typu (...)headers already sent(...)? 3) if(pytanie1===false){ to w którym konkretnie miejscu wklejasz ten header? 4) if(pytanie1===true){ to wklej tu cały kod nad jakim pracujesz. Ten post edytował sadistic_son 22.03.2011, 19:41:31 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim...
Kod: działa na moim serwerze zewnętrznym. Nie działał na wewnętrznym - w komputerze (pracowałam na Vertrigo 2.23). Jeżeli ktoś będzie znał inną PROSTĄ metodę na automatyczną zmianę strony W MOMENCIE wysyłania FORMULARZ to temat dalej jest otwarty... Jednak na tą chwilę jestem zadowolona - wszystko mi zadziałało i działa dalej. Jest OK. Czekam na nowe pomysły... Alina |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:37 |