![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możliwe że temat był już omawiany, ale szukałem w google oraz na forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. No dobra do rzeczy.
Mam panel logowania zaimportowany do pliku strony głównej przy pomocy include("login.php"); , ale co mam zrobić żeby ten panel logowania przesuwać po stronie, np. tak żeby był z prawego boku, obok newsów? Sytuację utrudnia mi również fakt, że ten panel nie jest widoczny w dynamicznym podglądzie w Pajączku. Wygląda to u mnie mniej więcej tak:
Może być chociażby link do artykułu na ten temat. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat ale co mam zrobić żeby ten panel logowania przesuwać po stronie, np. tak żeby był z prawego boku, obok newsów? Sytuację utrudnia mi również fakt, że ten panel nie jest widoczny w dynamicznym podglądzie w Pajączku.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to pokaż kod pliku login.php oraz strona32glowna.php jesli to nie jest to co w pierwszym poscie, choc raczej to nie jest to bo tamten kod to jest po prostu... NIC.
Może być chociażby link do artykułu na ten temat. Problem w tym, że na jaki temat? Ustawiania tagów w htmlu? Nawet nie wiem jak zapytać o co Ci tu chodzi....
Ten post edytował sadistic_son 22.03.2011, 00:24:37 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale co mam zrobić żeby ten panel logowania przesuwać po stronie, np. tak żeby był z prawego boku, obok newsów? Po prostu zrozum działanie include, który po prostu w miejsce wywołania wstawia kod z pliku. Zamiast include wklej kod z login.php i to zauważysz. Przesuwanie i zmiana położenia to już kwestia HTML/CSC. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A mógłby mi ktoś to przedstawić na przykładzie, jak zmienić położenie zaimportowanego przez include pliku, bo próbowałem różnych rzeczy i nie wychodzi?
Pozdrawiam dodaje odpowiedź, ponieważ nadal nie wiem jak to zrobić a na dalsze strony nikt nie zagląda. Próbowałem już różnych rzeczy typu position absolute itp. ale nadal nie mogę se z tym poradzić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko mi to wytłumaczyć... Opisze to na podstawie przykładowego screena. ![]() Generalnie chodzi o to żeby ten panel logowania, który widać na screenie, umieścić np. z lewej strony na pomarańczowym tle pod logiem. Pozdrawiam Podziel stronę na lewo (pomarańcz) i prawo (białe) w CSS. Następnie ten pomarańczowy background na lewo, logo i pod logiem daj logowanie. Zamknij divy i masz prawo. Chyba poradzisz sobie dalej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie po co przykład, skoro możesz pokazać kod (chyba to żadna tajemnica?)
No ale ok, spróbujmy na przykładzie...
No i tu mamy w prawej kolumnie logowanie Zaś to:
i logowanie masz pod logo |
|
|
![]()
|
|
no a jakbym chciał przesunąć pod nieokreślony element, to jak to mam zrobić?
tzn. co zrobić żebym mógł ten element swobodnie pozycjonować? EDIT: a tu mam pełny kod, tyle że zamiast login.php jest index.php
EDIT_2: No dobra widzę że nikt mnie nie rozumie. Mam na myśli pozycjonowanie absolutne tego właśnie zaimportowanego przez include pliku php, i chciałbym całą zawartość tego pliku móc swobodnie pozycjonować. Kod na to wygląda tak "selektor { position: absolute; parametry }" i teraz zasadnicze pytanie - co ma być selektorem aby tego dokonać.? Znacznik <?php, czy może sama linijka z poleceniem include? Pilnie proszę o pomoc i pozdrawiam Ten post edytował Fiox 25.03.2011, 23:20:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Skasuj cały ten kod i napisz od nowa. Tabelki, to nie jest kontener na zawartośc, tylko miejsce na dane tabelaryczne.
Cytat co ma być selektorem aby tego dokonać.? Znacznik <?php, czy może sama linijka z poleceniem include? Zaglądałeś kiedyś do źródła w przeglądarce? Widziałeś tam kiedykolwiek jakiś znacznik <?PHP? Sugeruję zacząć od kursów, bo takie pytania w ogóle nie powinny paść. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
no sry, ale niestety wcale nie pomogłeś. Chodziłem po wielu różnych kursach na temat pozycjonowania, ale nadal nie potrafię tego zrobić. Pokaż mi po prostu na przykładzie mojego kodu, jak to w tym przypadku zrobić i będzie po bólu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
google > free templates css
znajdź coś podobnego do tego co chcesz osiągnąć i dalej powinieneś ogarnąć co i jak -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 15:32 |