![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 3 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam cos takiego
jak do tego dodac, zeby mi lapalo wyrazenie np
jak wpisze oczywiscie samo to dokladnie to dziala, ale jak juz $uri == 'index.php?id=' to nie lapie. wiec jak zrobic cos jak np w konsoli Linuxa gwiazdke, zeby mi to lapalo? pobieranie ID po get albo post nie wchodzi w gre, chce po prostu zrobic jakos wyrazenie regularne, tylko jak w takiej sytuacji to zrobic? pozdrawiam Ten post edytował gorzat 21.03.2011, 15:53:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 3 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, ale tym to moge tylko wyciagnac aktualny adres, a to juz wczesniej robilem za pomoca print_r.
nie wiem jakbym to mial zastosowac w tym, zeby dzialalo to do mojego problemu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No to masz jeszcze funkcję http_build_query.
Ale lepiej będzie, jeśli powiesz, PO CO coś takiego kombinujesz, bo mam wrażenie, że błądzisz wokół czegoś. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
dzieki za zainteresowanie. konkretnie to znalazlem cos takiego w necie
i chce zrobic tak jakby routing, tylko nie bardzo mi to wychodzi. dla show trzeba bylo jeszcze regule zrobic w htaccess i dziala, ale tez jak w adresie wpisze localhost/show.php to takze dziala, a niby powinno kierowac do 404. a teraz sobie zrobilem paginacje, no i wychodzi mi link index.php?page=2 i tego mi juz nie lapie, tylko wywala do 404. nie wiem jak sie za to wziac teraz ewentualnie prosilbym o linki do czegos podobnego ![]() pozdrawiam Ten post edytował gorzat 22.03.2011, 00:15:22 |
|
|
![]()
|
|
Ale po co kombinujesz tak z routingiem...?
Nie możesz normalnego rewrite'a użyć? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
gdzies czytalem na forum, ze tak w symfony to jest zrobione i dzis sie tym zainteresowalem bardziej. myslalem, ze tak sie powinno fachowo robic
![]() moze ktos pomoc, albo dac jakis inny prosty przyklad jak sie za to zabrac? ![]() |
|
|
![]()
|
|
No to przejrzyj kilka frameworków i zobacz, jak tam jest routing rozwiązany.
Bo to temat wałkowany setki razy. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
a w ogole warto sie tym interesowac jak np chce zrobic bloga, czy lepiej tylko stosowac do wiekszych projektow?
ale juz nawet pomijajac to to ciekawi mnie czy da sie zrobic to co pytalem w pierwszym poscie, czyli takie wyrazenie regularne w PHP |
|
|
![]()
|
|
IMO wystarczy sprawdzać, czy jest znak zapytania w URL, a jeśli jest, to od początku do niego włącznie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:52 |