![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Mam problem z tym, że napisy zamieniane przez sIFRa są rozciągane w IE 9. Dodam, że błąd występuje gdy nie mam zainstalowanych czcionek, które są podmieniane. Po najechaniu myszką na menu lub zaznaczeniu napisu, czcionki zostają prawidłowo podmienione. Problem występuje na stronie: http://ns390165.ovh.net/Orion/Default.aspx Jeżeli ktoś ma pomysł jak to rozwiązać, proszę o pomoc, bo już wiele czasu nad tym spędziłem. Czytałem że IE 9 nie obsługuje Flasha i poinstalowałem różne wtyczki. sIFR działa tak byle jak tylko pod tą przeglądarką. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tak btw, po co Ci sIFR, skoro możesz użyć CSS-owych webfonts...?
Nawet pod IE6 działa. Cytat Czytałem że IE 9 nie obsługuje Flasha i poinstalowałem różne wtyczki. Gdzie piszą takie brednie? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie wiem jak to wygląda rzeczywiście, Pewnie MOŻNA zainstalować flasha ale nie było to zrobione domyślnie wraz z instalką IE9.
MS nie mogłoby całkowicie zablokować Flasha, ponieważ jest to praktyka monopolistyczna. A gdzie o tym piszą? google -> ie9 bez flash -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Pewnie MOŻNA zainstalować flasha ale nie było to zrobione domyślnie wraz z instalką IE9. Przecież tak było chyba zawsze... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj takie coś wyczytałem
http://kopalniawiedzy.pl/Internet-Explorer...pple-10276.html. Ale wracając do tematu, można w jakiś sposób użyć innych czcionek niż standardowe za pomocą CSS bez używania sIFRa? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tak, gorąco polecam Cufon-a albo własnie webfonts.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ostatnio się przerzuciłem bardziej na webfonts (polecam korzystanie też z Font Squirrel jako generatora) i działa jak natura chciała
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Podoba mi się pomysł z web fontami ;]
Napotkałem jednak problem, jak przedstawiać polskie czcionki? |
|
|
![]()
|
|
Tzn? Jak masz font z polską stroną kodową, to nie trzeba niczego przecież robić.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:47 |