![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2004 Skąd: Brusy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Prawdę powiedziawszy nie jestem pewien czy do właściwego dziąłu forum pisżę tego posta ale... jest on jakoś z tym dziąłem związany ![]() Zainstalowałem Auroxa 9.3 w wersji Serwer i... tu zaczęły się moje problemy. Mam witrynę internetową - dość obszerny katalog kamieni nie z tej zeimi ![]() Łączę sie zserwerem baz danych ale mam problem z wyborem konkretnej bazy wywala brak uprawnień. Ale łaczac się w shellu z serwerem baz danych wszelkie te operacje wykonują się bez problemu. Wynika z tego że to jest jakaś dziwna włąsciwość tego tandemu. Co może być tego przyczyną ![]() Może macie jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?? Z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak domyslnie dales haslo dla jakiegos usera tylko w pliku konfiguracyjnym a nie dodawales zadnego hasla do bazy to sprawdz czy mozesz sie podlaczyc z pustym haslem, a jesli nie da rady to sprawdz czy dany user ma uprawnienia do bazy
![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2004 Skąd: Brusy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hasła są wporządku bo za pomocą tych samych zestawów login/hasło /host s shellu mogę wykonać wszystkie okeracje bez problemu niestety jak próbuję za pomocą PHP4 to się wykłada na wyborze bazy. Nawet pomyslałem że może coś jest nie tak ze skryptem więc ... zerżnąłem z ksiązki PHP4 Biblia z str 511 wydruk 30.3 przykład aplikacji obiektowej wykorzystującej dostęp do MySQL i ...część obiektowa wogóle nie chodzi... serwer zwraca stronkę tak jakby tej części wogóle nie było.
Sarrus |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.07.2025 - 23:55 |