![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę właśnie stronę i chciałbym ułatwić na niej dodawanie zdjęć przez formularz - aby był przyjazny dla użytkowników. Chodzi mi dokładnie o skrypt JavaScript... Mam na stronie formularz w html-u składający sie z kilkunastu pól. 3 pola typu input są do podania ścieżki na dysku, w celu wybrania zdjęcia do wgrania na serwer (wszystko działa bez problemu) 1.Chciałbym aby zamiast tych 3 pól typu input było jedno. 2.Po wybraniu zdjęcia z dysku, input zmienia się w miniaturkę wybranego zdjęcia. 3.Aby to zdjęcie mozna było ewentualnie usunąć i wybrać inne jeśli ktoś się rozmysli. 4.Aby po wybraniu zdjęcia (i wyświetleniu go) pojawiał sie kolejny input w celu dodania kolejnego zdjęcia itd. Po prosty chciałbym osiągnąć podobny rezultat jak podczas dodawania zdjęć wystawiająć aukcję na allegro.pl lub gumtree.pl po załadowaniu zdjęć oraz innych informacji z formularza - użytkownik wysyła cały formularz do pliku php który go analizuje i zapisuje na serwerze... ale to już mam gotowe:) Przeczytałem juz kilka książek o javascript, ale niestety nie ma w nich nic na temat uploadu zdjęć ![]() Z góry dzięki za pomocne odpowiedzi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:08 |