![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pole data, które wprowadza użytkownik za pomocą skryptu wprowadzana data jest w formacie YYYY-MM-DD, jednakże user ma możliwość jej zmiany, zależy mi aby uniemożliwć mu zmianę daty na:
1. wcześniejszą niż dzisiajesza 2. późniejszą niż pojutrze gdzieś coś już grzebałem ale niestety nic mi z tego nie wychodzi, proszę o pomoc w temacie. Na chwilę obecną mam takie cóś....:
jestem raczkujący w tej dziedzinie, więc proszę o wyrozumiałość......dziękuję |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
To nie jest PHP tylko JavaScript.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A ja zapytam... Czy używasz na stronie jQuery? Jeśli tak to zainteresuj się Datepicker i tam mu określ min i max date. Ładniejsze, czytelniejsze i o niebo mniej kombinowania
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Tak używam, skrypt Datapicker mam również zaimplementowany, w jaki sposób moge tam zastosować Twoją poradę?
Dziękuje za podpowiedź. poprawka nie jest to datepicker a calendarDateInput.js..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja zapytam czemu tak dbasz o walidację po stronie użytkownika? Tą możesz zlać w większości, lepiej sprawdzaj po stronie server-side co przychodzi. Myślisz, że trudno edytować np. POST?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:42 |