![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeszukałem już Google, ale nie znalazłem tego co chciałem wiedzieć.
Problem polega na tym, że mam 6 plików od skryptu rejestracji i logowania. Ze skryptem wszystko jest ok, tzn. jak wpisuje do przeglądarki np. localhost/login.php to wyświetla mi się tabela logowania, jak localgost/index.php to informacja czy jestem zalogowany itp. Problem pojawił się gdy chce to wgrać do pliku. Mój kod wygląda tak:
Plik jest w formacie .php, wrzucony na serwer, ale gdy chce na niego wejść wyskakują błędy "Warning: include(htdocs/login.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\stronekt.php on line 15 Warning: include() [function.include]: Failed opening 'htdocs/login.php' for inclusion (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\stronekt.php on line 15" Generalnie to dążę do tego aby na stronie np. z prawej strony, wyświetlała się ta tabela logowania. Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież pisze jak byk jak błąd, nawet google się nie przyda chyba że translate.
Czy masz taki plik C:\xampp\htdocs\htdocs'costam.php -------------------- kAlmAcetA
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra z tym już sobie poradziłem mój błąd polegał na tym że zamiast
include("htdocs/login.php"); wystarczyło podać include("login.php"); I jeszcze jedna sprawa. Niby wszystko działa ale wyświetla się ostrzeżenie: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\xampp\htdocs\stronekt.php:14) in C:\xampp\htdocs\login.php on line 3 (żeby nie było pretensji że nic nie robię, to translator przetłumaczył że nie można wysyłać ogranicznika pamięci podręcznej sesji - nagłówki są już wysłane, ale ja nie rozumiem o co chodzi) Pozdr //Edit próbowałem wszystkich sposobów z php wiki. Wszystkich poza trzecim, bo nie wiem jak zmienić kodowanie pliku w pajączku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj ob_start na początku dokumentu oraz ob_end_flush na końcu (w pliku php, nie html).
Jeśli to nie zadziała sprawdź za pomocą if, czy sesja istnieje; jeśli nie to session_start, jeśli tak, to przejdź dalej... Pozdrawiam. Ten post edytował modern-web 20.03.2011, 14:54:56 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki leci "Pomógł"
![]() //EDIT No dobra znów potrzebuje waszej pomocy. Mam ten panel logowania zaimportowany do pliku strony głównej przy pomocy include("login.php"); , ale co mam zrobić żeby ten panel logowania przesuwać po stronie, np. tak żeby był z prawego boku, obok newsów? Sytuację utrudnia mi również fakt, że ten panel nie jest widoczny w dynamicznym podglądzie w Pajączku. Może być chociażby link do artykułu na ten temat. Pozdrawiam Ten post edytował Fiox 21.03.2011, 00:34:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem tak; Jeśli formularz (panel logowania) usadowiony jest w osobnym pliku, a Ty używasz include do zaimportowania go do pliku strony to z założenia tam gdzie go zaimportujesz, tam się pojawi.
Inaczej mówiąc: nie musisz go importować na początku/końcu pliku. Możesz to zrobić w dowolnym miejscu. Użyj HTML i CSS do odpowiedniego umieszczenia na stronie ![]() Jeśli czegoś nie rozumiesz - podaj fragment kodu to pokażę na przykładzie. Ten post edytował modern-web 22.03.2011, 15:32:05 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:31 |