![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe wiem już walczę z tym kilka godzin i nie wiem czy aż tak tępy jestem z preg_match..
Chce aby login użytkownika składał się tylko z liter małych i dużych bez polskich znaków i cyfr.. no i mam taki kod i za każdym razem zwraca mi 'Jest'.. nawet w przykładzie powyżej.. jest tam liczba a preg_match mam ustawione tylko małe i duże litery... zwraca prawdę nawet jak dopiszę ';,.' lub inne znaki.. O co chodzi?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
/^[a-zA-Z0-9]+$/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No rzeczywiście działa.. ale jestem człowiekiem, któremu podanie gotowego rozwiązania nie wystarcza..
Czy mógłbyś wytłumaczyć czemu tak a nie inaczej tak żebym zrozumiał ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj uważnie: wyrażenia regularne - mi bardzo to pomogło z wyrażeniami regularnymi - polecam.
-------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 10:07 |