![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pytanie z innej beczki .. narazie mam 3 foldery z plikami 1. cms_admin /index.php 2. elita /index.php 3. okazje_rab /index.php Całość dotyczy jednego projektu. w Elita : index .php to jest główna strona, w nawigacji u góry jest :strona główna, o nas, kontakt, okazje rabatowe. Klikanie w każdy z 3pierwszych linków sprawia, że są one ładowane w divie środkowy ... Natomiast Okazje rabatowe powinno przekierowac na ładowaną od zera inną stronę .. tak jak w przypadku http://www.labell.pl/ - kliknięcie w sklep inna strona.... moje pytanie odnośnie tego że skoro ja mam w każdym z folderów index.php... jak to musze pozmieniac nazwy żeby potem działało? i jeszcze jedna sprawa .. rozumiem że cms_admin powinien być wewnątrz folderu elita ? czy na zew... wybaczcie za pytania ale zawsze wykonywałam projekt gdzie nie musiałąm sie takimi rzeczami przejmowac , bo strona nie była umieszczana na serwerze.. Ps mam nadzieję że mój problem jest dobrze opisany ... w razie czego proszę mnie nakierować.. Z góry dziękuję za odp ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moje pytanie odnośnie tego że skoro ja mam w każdym z folderów index.php... jak to musze pozmieniac nazwy żeby potem działało? Nie. Przecież są w innych katalogach. i jeszcze jedna sprawa .. rozumiem że cms_admin powinien być wewnątrz folderu elita ? czy na zew... A skąd mamy wiedzieć jak ten cały "projekt" działa i jest połączony ze sobą? wybaczcie za pytania ale zawsze wykonywałam projekt gdzie nie musiałąm sie takimi rzeczami przejmowac , bo strona nie była umieszczana na serwerze.. Skoro działa na localu to dlaczego na hostingu ma nie działać? Oczywiście nie biorąc pod uwagę czynników typu wersje oprogramowania, wyłączone funkcje - zakładam identyczną konfigurację jak na platformie testowej (localu) -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat (..) A skąd mamy wiedzieć jak ten cały "projekt" działa i jest połączony ze sobą? Skoro działa na localu to dlaczego na hostingu ma nie działać? Oczywiście nie biorąc pod uwagę czynników typu wersje oprogramowania, wyłączone funkcje - zakładam identyczną konfigurację jak na platformie testowej (localu) Narazie mam tak że C:\xampp\htdocs\cms_admin C:\xampp\htdocs\elita C:\xampp\htdocs\okazje i każdy wywołuje osobno wpisujac localhost\cms_admin loclahost\elita i localhost\okazje a ma być tak że elita zawiera calkwoitą stronę głowną, a menu nawigacyjnym link okazje który poprzez header przekierować ma do okazje/index..php a cms odpowiadac za dodanie, edycje i usuwanie danych z bazy , w oparicu o które funkcjonuje zarówno część alita i okazje używam środowiska xampp i poza zmianą hasła do mysql i żeby w bazach były polskie litery a nie krzaki nic nie ingerowałam w ini |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:46 |