![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zedytowałem wiadomość by było łatwiej zrozumieć.
Mam takie coś: Kod <selektor atrybut="wartosc" rel="wartosc2"></selektor> <selektor atrybut="wartosc" rel="wartosc2"></selektor> <selektor atrybut="wartosc" rel="wartosc2"></selektor> <selektor atrybut="wartosc" rel="wartosc2"></selektor> <selektor atrybut="wartosc" rel="wartosc2"></selektor> <selektor atrybut="wartosc" rel="wartosc2"></selektor> <selektor atrybut="wartosc" rel="wartosc2"></selektor> <selektor atrybut="wartosc" rel="wartosc2"></selektor> Potrzebuję w jQuery pobrać z każdego elementu wartość dla atrybutu "atrybut" gdzie rel == jakaś wartość. W praktyce ma to być skrypt galerii, na stronie są miniaturki i po kliknięciu jest coś jak skrypt thickboxa + dodatkowo chcę zrobić pasek z miniaturkami do zmiany zdjęcia danej kategorii (rel). Próbowałem coś zrobić za pomocą .get() ale to pobiera to co jest między znacznikami, a ja chcę pobrać atrybut znacznika. Ten post edytował Kuba707 17.03.2011, 20:28:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $("a[rel="+imageGroup+"]").each( function() { alert( $(this).attr('nazwa_atrybutu') ); } ); // edited : Wyedytowałeś post'a. Ten post edytował melkorm 17.03.2011, 20:31:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, wygląda na to, że działa
![]() Testowy kod: Kod $("a[rel="+imageGroup+"]").each(function(index){
alert(index+"|href="+$(this).attr("href")+" ||children="+$(this).children().attr("src")); }); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2010 Skąd: Kraków / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, wygląda na to, że działa ![]() Testowy kod: Kod $("a[rel="+imageGroup+"]").each(function(index){ alert(index+"|href="+$(this).attr("href")+" ||children="+$(this).children().attr("src")); }); Nie można, z tego względu że jQuery opiera się na obiektach, a w programowaniu obiektowym na funkcje obiektów mówimy metody;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 03:41 |