![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mianowicie nie moge nigdzie znalesc odpowiedzi na moj problem bardzo bym byl wdzieczny za pomoc.
Posiadam kod php i html Chodzi o to ze na koncu jest warunek
Chodzi o to zeby ten napis nie wyswietlal sie na koncu strony tylko zebym mogl okreslic jego pozycje np na samej gorze strony. Czy to jest mozliwe? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zależy po której stronie połączenia działasz... Najprościej robić to po stronie klienta. Bierzesz ten element jako hidden w czasie tworzenia przez serwer. Poprzez JavaScript podpinasz gdziekolwiek chcesz w strukturze strony i zmieniasz display tak, by znów był widoczny. Po stronie serwera też można, ale po stronie klienta robi się to wygodniej i IMHO elastyczniej, bardziej uniwersalnie.
@kadlub: Taaa... I jeszcze pozycjonując absolutnie względem body, co wyrzuci ów element z oplywu w dokumencie i wpłynie na wyświetlanie innych elementów w sposób mocno nieoczekiwany. Pamiętaj, że pozycjonowanie absolutne tak właśnie działa. A jak Ty chcesz w CSS go ustawiać, skoro jego pozycja DOM będzie zawsze stała? Tu trzeba manipulować w ten sposób a nie CSS, bo inaczej będą jaja z układem elementów na stronie. Albo przemieszczamy całość elementu po stronie serwera, albo bawimy się strukturą DOM już po stronie klienta. W CSS zabawy jakie proponujesz wiążą się z pozycjonowaniem absolutnym a to w niedoświadczonych rękach skończy się w najlepszym wypadku małymi problemami z widocznością innych elementów na stronie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za pomoc bede kombinowal
Najlepsza opcja by byla php dla mnie ale w ten sposob to nie dziala mam utworzony div id=napis potem linia i potem echo tak jak tu ale i tak wyswietla pod linia (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej jest najpierw zrobić cała operację na php, poustawiać sobie wszystkie zmienne przechowujące jakąkolwiek treść, a dopiero po tym zacząć to wszystko wyświetlać. Wtedy nie jest istotne w jakiej kolejności przypisujesz zmiennym stringi tylko w jakiej kolejności je wyświetlisz. Proste jak drut (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
mozesz podac to na jakims prostym przykladzie
moglby ktos podac jakis przyklad jak to zrobic |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No prościej się nie da:
|
|
|
![]()
|
|
No jakos tak nie dziala
dodalem litery ffffffffff i $str powinna wyswietlic sie nad napisem |
|
|
![]()
|
|
Nie bardzo rozumiem co Ci nie działa. Jakim cudem $str powinien wyświetlić się nad napisem skoro w kodzie html osadzony jest na końcu strony? Człowieku, czy ty w ogóle cokolwiek z tego rozumiesz?
|
|
|
![]()
|
|
a wiesz jakie jest moje pytanie na tym forum? chce zeby mi sie wyswietlalo w okreslonym miejscu
|
|
|
![]()
|
|
a wiesz jakie jest moje pytanie na tym forum? chce zeby mi sie wyswietlalo w okreslonym miejscu No to do cholery wstaw to w to miejsce w którym chcesz, żeby się wyświetliło. Tak trudno pojąć? Chcesz, żeby się wyświetloło powyżej 'ffffffffffffffffff' to przenieś wstawkę phpową w odpowiednie miejsce i po krzyku. Ten post edytował JoShiMa 19.03.2011, 16:19:00 |
|
|
![]()
|
|
tyle to ja wiem ze tak mozna zrobic ale ja chce powiedzmy zeby strona www wygladala normalnie potem warunek jak warunek spelniony to napis na gorze strony
|
|
|
![]()
|
|
Cudów nie ma. Nawet w Erze. Albo robisz to porządnie albo łatasz JS
|
|
|
![]()
|
|
to mam rozumiec ze w php tak nie zrobie? js hmmm nie jestem zwolennikiem bo po stronie uzytkownika moze byc roznie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
1) Pobranie danych
2) Skrypty PHP 3) Wyświetlanie + wyświetlanie poszczególnych elementów wynikających z punktu 2 w odpowiednich miejscach A nie Wyświetlanie, PHP, pobieranie, wyświetlanie, PHP, wyświetlanie, pobieranie, PHP, wyświetlanie. Zorganizuj swoją stronę, podziel na poszczególne bloki, bo inaczej zginiesz przy pierwszym updacie. Ten post edytował konole 19.03.2011, 22:49:42 |
|
|
![]()
|
|
to mam rozumiec ze w php tak nie zrobie? js hmmm nie jestem zwolennikiem bo po stronie uzytkownika moze byc roznie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) W php zrobisz tylko tak jak ja Ci pokazałam. Najpierw sprawdzasz warunki i generujesz treść, którą przypisujesz do zmiennych a dopiero potem wstawiasz ją do HTMLa i publikujesz. Inaczej to bardacha. Naucz się pisać skrypty porządnie a nie klecić. |
|
|
![]()
|
|
prosilbym o prosty przyklad. No jakos tak zbytnio nikt nie potrafi mi na przykladzie prostym pokazac. pewnie robicie takie rzeczy majac kod php na srodku strony a chcac wyswietlic napis na samej gorze. Chyba ze prosciej w innym jezyku jest to zrobic?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:14 |