![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Poszukuję rozwiązania mającego na celu wyświetlanie wiadomości z bazy w określonym przedziale czasowym dla konkretnego usera. W bazie mam kolumny: ID, Login, data1, data2, wiadomość. Data 1 zawiera datę początkową i data 2 ma datę końcową i napisałem coś takiego:
komunikat wyświetla się i zanika po określonym czasie dla daty2 ale tylko w przypadku gdy w bazie dla konkretnego usera jest tylko 1 Gdy do bazy dodam kolejny rekord w przedziale czasowym np. na dzień jutrzejszy pojawiają się dwa komunikaty. Po przeszukaniu forum znalazłem informacje o time() i być może to mogło by pomóc ale za "zielony" na to jestem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przecież pola z datą możesz porównywać w SQL identycznymi operatorami, co liczby, więc w czym problem?
![]() Podpowiedź: dodawać też można; nie podałeś info o strukturze, dlatego można najwyżej zxgadywać. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:55 |