![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcialbym sie dowiedziec z czego ( jak mocna ) miala by sie skladac maszyna ( serwer ) na ktorej zamontowane bylo by oprogramowanie JBOSS ( serwer aplikacji - http://www.jboss.org ) i wszystko przy odwiedzinach : 1 000 na 24h, 5 000 na 24h, 10 000 na 24h, 20 000 na 24h itp. zeby to wszystko moglo wydolic... zeby nie bylo zadnych jazd w roznych stylach ze cos siada. pytanie to umieszczam na tym forum poniewaz szczerze to nie bylem pewny gdzie z tym wyjechac ![]() pozdro ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
a dla czego nie zapytasz na ich forum ![]() ![]() cya -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie no facet rozwaliles mnie 8)
pytam rowniez tutaj poniewaz mam swiadomosc ze uzytkownicy na tym forum dysponuja ogromna wiedza w roznych dziedzinach w tym w roznych technologiach ( nie tylko php ) i dlatego wlasnie pytam a jesli ty niewiesz to moze poprostu nie pisz ? "skad my mamy wiedziec" - nie kieruje tego pytania konkretnie do Ciebie wiec spoko, ty nie musisz ale pare innych osob moze a mi taka informacja moze sie bardzo przydac ![]() btw : prosze wiecej OT nie robic. pozdrawiam, fowowski ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
To ja proponuję poczytać sobie poważną literaturę co do serwerów, testów itd. Bo to wszystko zależy
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
No..
orson i Puciek błysnęli... Gdzieś na ichnim forum, wyczytałem, ze goście odpalaja ten soft na dualnym procku (nie wiem jaki) i 512 mb ram i przy 50 userach sie tnie coś. Na tej podstawie wnioskuje, ze może trzeba by pomyśleć nad dualnym prockiem > 2 GHz, >1 GB RAM, dyski scsi - 320 MB (nie znam tego oprogramowania i strzelam w kosmos) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy obciazeniu 50 userow powiedzmy w ciagu godziny kozysta, wychodzi lekko ponad 1000 userow / 24h. Przy zalozeniach 20tys. przymiezal bym sie przynajmniej na dual Xeon(>2GHz, albo x4) ramu ile da sie zmiescic a dysiki w zaleznosci od wymagan aplikacji, oczywiscie scsi, nie obejscie sie bez jakiejs macierzy. Wiec serverek z zalozenia nie nalezy do srednich, Hi-end bardzo wskazany. a przy takim obciazeniu jakis backup mocno wskazany.
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
Cytat pytam rowniez tutaj poniewaz mam swiadomosc ze uzytkownicy na tym forum dysponuja ogromna wiedza w roznych dziedzinach w tym w roznych technologiach ( nie tylko php )
podliz ![]() Cytat ty nie musisz ale pare innych osob moze a mi taka informacja moze sie bardzo przydac
![]() skoro czegos szukasz to szukaj u zrodel ... nie chcialem zeby moj post tak zostal odebrany ... po prostu jak looknalem ze na ich forum jest 100 000 postow ktore przeciez traktuja o tym sofcie to pomyslalem ze tam powinienes szukac ... btw ... te liczby ktore podales sa ze tak powiem duze ... Cytat 1 000 na 24h, 5 000 na 24h, 10 000 na 24h, 20 000 na 24h itp
zamierzasz miec 20 000 programow odpalonych ![]() ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no więc jako że troszeczke mam z tym wspólnego i rozjeżałem się w temacie
![]() do 10 tyś wejść na dobe (hitów w serwis) kolosalne znaczenie ma maszyna i tutaj przychylam się do tego co stwierdził shadow. Powyżej tej liczby kolosalne znaczenie ma już budowa serwisu czyli odpowiednie mechanizmy keszowania, w przypadku powiedzmy 20 zapytań do bazy danych na jedno wywołanie odpowiednio z keszowany ich wynik i zwracany przy następnym wywołaniu ma najistotniejszy wpływ na szybkość i ogólnie pojętą wydajność maszyny. -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:46 |