![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aktualnie ma takie zapytanie:
Problem występuje gdy gracz nie ma ustawionego aktywnego samochodu (s1_users.active_car_id = 0). Zapytanie zwraca 'false' pomimo, że gracz istnieje. Jest sposób, aby zapytanie w taki wypadku zwracało wartości 'null' w polach dot. samochodu lub po prostu zwracało dane tylko z pierwszej tabeli?? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuję. EDIT: Czy wpisanie 'table.' przed każdą z wartości może pomóc?? Ten post edytował foxbond 16.03.2011, 14:13:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zrób z tego zapytania zapytanie z LEFT JOIN'em.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 12 Dołączył: 20.12.2009 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha
Nie wiem jak to się robi ale pogoogluję Dzięki za pomoc. Napisałem takie zapytanie, jednak nie działa jak powinno:
tzn. zwraca wszystkich użytkowników i w dodatku wszyscy nają wartości null przy danych z drugiej tabeli (users_cars) Próbowałem także z "right join", "join", "inner join" i z "full join" jednak ta ostatnia dodatkowo zwraca błąd: #1054 - Unknown column 's1_users.id' in 'field list' ![]() ![]() Już sobie poradziłem metodą prób i błędów ;D Jakby ktoś był ciekawy:
Ten post edytował foxbond 19.03.2011, 14:57:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 09:19 |