![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zwykle, powrócił do mnie problem z przecinkami.
Załóżmy wybieram coś z bazy danych albo przeglądam tablice, będzie to ciąg słów które powinny być oddzielone przecinkiem, za każdym znalezionym wynikiem dodaje przecinek i jak teraz zrobić aby po ostatnim znalezionym słowie nie wyświetlał już przecinka? wygląda to tak: slowo1, slowo2, slowo3, slowo4, |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Nie wiem jak wyszukujesz słów w ciągu, ale jeżeli wygląda on tak jak Twój przykład to możesz obciąć go za pomocą substr, np. substr($ciag_slow, 0, -1)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz racje, jezeli ciag slow to moge tak zrobic, ale co jezeli mam to tak, ze zaleznie od wielkosci zmiennej $value, wyswietla mi dane slowo o innym parametrze font? jak to byscie zrobili?
przespałem się z tym i jakoś samo wpadło, może trochę mało finezyjnie ale działa ![]() wyglądało by to tak:
Ten post edytował lalas 16.03.2011, 14:29:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:23 |