![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze sprawdzeniem czy zmienna istnieje. Mam takie kody xml. Jeden plik:
drugi plik:
chodzi o to ze sa tu powiazania indeks z pierwszego pliku jest powiazany z ind z drugiego plikum Mam skrypt ktory mi przetwarza te pliki i powiazania ladnie wylapuje jednak problem pojawia sie wtedy gdy np jakiegos indeksu nie bedzie w drugim pliku wtedy wyskakuja takie bledy: Notice: Undefined offset: 0 in /home/user/public_html/projekty/import.php on line 166 Fatal error: Call to a member function attributes() on a non-object in /home/user/public_html/projekty/import.php on line 166 probowalem warunkami if i tez mi nie pomagaly jak wykryc indeks pierwszego pliku ktorego nie znalazl w drugim pliku. Sprawdzałem tak czyli pobieram indeks 10122500117KS do $ksiazka->attributes()->indeks i nastepnie pobieram z drugiego pliku przypisujac do $kategoria2indeks = $xml_kategoria2indeks->xpath("//cats/cat[@ind='".$ksiazka->attributes()->indeks."']"); nie ma problemu jak indeks natomiast w przypadku gdy indeksu nie ma chcialbym zeby wypluwal do pliku lub na ekran indeks nastepnie pomijal go i lecial dalej po pliku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brak wyników.
-------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brak wyników.
Robilem tak
i tak
a takze tak
zaden z tych sposobow mi nie dzialal poprawnie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo jak ci ma nie wywalić błędu jak dajesz echo tam gdzie czegoś nie ma ! Przecież ci pisałem o tym
Daj tak: A najlepiej tak:
Ten post edytował cudny 16.03.2011, 13:14:07 -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Co mam tu zle ze mi nie dziala jak nalezy?
Nadal mam tego typu komunikaty Notice: Undefined offset: 0 in /home/user/public_html/projekty/import.php on line 168 Fatal error: Call to a member function attributes() on a non-object in /home/user/public_html/projekty/import.php on line 168 |
|
|
![]()
|
|
ehhh... czemu nie czytasz tego co ci piszę ;(
linia 168 to na 100% echo $kategoria2indeks[0]->attributes()->id."<br/>"; ILE RAZY PISAŁEM ŻE MA BYĆ TAM ELSE ?
-------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:53 |