![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Przepraszam jeśli napisałem nie w tym dziale co trzeba, proszę o przeniesienie tematu. Posiadam skrypt PHP lecz on nie działa mi na stronie mam błąd: Illegal mix of collations (latin1_swedish_ci,IMPLICIT) and (latin2_general_ci,IMPLICIT) for operation 'ifnull' Skrypt działa na innych stronach, tylko u mnie coś nie chce działać. Pytanie dlaczego? Troszkę w googlach zbytnio dużo się nie dowiedziałem, zrobiłem zapytanie w SQL show variables like 'colla%'; Pokazało mi : Variable_name Value collation_connection utf8_general_ci collation_database latin2_general_ci collation_server latin2_general_ci Bo myślałem że coś z kodowaniem jest nie tak, ale chyba jest dobrze albo mi się tylko tak wydaje. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj co wywala wywołuje ten błąd z tego co widać masz różne kodowania w bazie danych, zmień wszystkie na jednolite
-------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem rozwiązałem.
Dla tych jak by mieli problem taki jak ja wykonałem następujące czynności: 1. Import bazy do pliku tekstowego w trybie zgodności MYSQL40 2. Założyłem sobie 2 bazę danych 3. Import bazy danych przy użyciu kodowania latin2 w trybie zgodności MYSQL40 4. Skrypt działa elegnacko ![]() Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 22:47 |