![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Moim zadaniem jest skonstruowanie strony w języku html, lub jakimkolwiek innym. Proste zadanie - aukcja allegro. Mam stworzyć szablon, mam już grafikę. Tylko mam problem, nie mogę sobie poradzić z wstawieniem jej w html. ( Zaznacze że jestem laikiem i korzystam z NVU ). Wiem tyle że powinienem użyć języka CSS, chciałbym aby nagłówek pozostał niezmienny, a część dalsza powtarzała się w miare wzrostu treści na aukcji. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk |
Jeżei myślisz, że MY zrobimy to za Ciebie to grubo przesadzasz. Albo zlecisz to komuś albo bierzesz się do nauki.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie, o to mi do końca chodzio.
Chociaż osoba rejestrująca się i prosząca o taką pomoc.. ok, rozumiem. Kwestia tego że coś już stworzyłem, ale nie potrafie tego ogarnąć. Próbowałem wykorzystując jakiś szablon, ale nie wyszło. Chyba nie mam podstaw, albo i napewno nie mam podstaw CSS. Możesz mnie troche naprostować, albo powiedzieć w którym kierunk iść? Wrzucam w tło tą pociętą grafike( 2 pliki, nagłowek, i częśc która ma się powtarzać ). następnie w html narzucam na to tło jakieś ramki itp, tak abym mógł sformatować tekst? A, i dodatkowo mile byłoby przygotować jakies przyciski ale mysle że z tym to sobie poradze. Tylko kwestia stworzenia tego tła mnie dobija. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
za sekcją head ale przed body daj:
<style> <!-- #tlo{ background-image:url(nazwa_grafiki.jpg); background-repeat:repeat; } --> </style> gdzie tlo jest nazwą diva, który ma zawierać powtarzające się tło. Ten post edytował odkrywca 15.03.2011, 18:05:54 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chcesz sie nauczyc cssa i htmla tak o - pstryk i jest? Zleć to komus by Ci to zrobil (moge zrobic to ja za oplata), nie podolasz takiemu wyzwaniu jezeli nawet nie wiesz jak wyglada zrodlo strony
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 11:54 |