![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam duzy (jak dla mnie) problem z pozbyciem sie znakow cudzyslowu.
Znam funkcje str_replace, preg_replace itp., ale kompletnie nie mam pomyslu jak z nich w tym przypadku skorzystac. Co chce osiagnac? Mam tekst: Kod $text = '[autor="XXX"]jakis "tekst" w tagu[/autor]'; gdzie XXX, to nieznana tresc i nazwa tagu tez jest nieznana :/ Teraz chce pozbyc sie tych cudzyslowow ("), ale tylko w tagu [autor=], zeby nie usunelo mi mozliwych cudzyslowow z tekstu wewnatrz tagu. Tak ma to wygladac: $text = '[autor=XXX]jakis "tekst" w tagu[/autor]'; Da sie to w ogole zrobic? Bo przyznam ze podstawu wyrazen regularnych niby znam, ale nie mam pojecia jak to zrobic :/ Prosze o pomoc ![]() Teraz cos mi do glowy wpadlo, jest tak pokrecone, ale wydaje mi sie ze moze zadzialac. Czy to ma sens?:
Jednak nie dziala - sypie bledami ![]() Ten post edytował kaźmirz 15.03.2011, 16:59:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprosciej to:
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 2 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprosciej to:
Gorzej jesli w tekscie wewnatrz tagu trafi sie taka kombinacja ( =" lub "] ). Ale i tak pomogles, bo moze uda mi sie to lekko przerobic i wyklucze mozliwosc podmiany wewnatrz tagow. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 8 Dołączył: 28.12.2010 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:28 |