![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie czemu w bazie danych w "1ustawienia" piszę "Brak zdefiniowanego indeksu!" o co chodzi, coś nie tak z tabelą "1ustawienia" jak to naprawić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Pewnie chodzi o brak klucza głównego. Każda tabela musi (a przynajmniej bardzo powinna) posiadać klucz główny, który jednoznacznie identyfikuje konkretny rekord. Twoja pewnie takowego nie ma. Podaj strukturę tabeli *.
* Chodzi o treść polecenia CREATE TABLE...
Powód edycji: [phpion]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tych występuje taki tekst |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[...] w tych występuje taki tekst Nigdzie nie masz indeksów. Co to za baza, sam ją robiłeś? -------------------- Michał Gruchała
scaleIT.pl |
|
|
![]()
|
|
Nie robiłem tej bazy, dostałem ją od kolegi a jak zrobić te indeksy? ;O
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To kolega chyba nie jest Ci życzliwy
![]() Ta ma 2 pola, id oraz data. Musisz pododawać to: do wszystkich swoich tabel. Oczywiście nazwa pola nie musi być id, może być np id_nazwa_tabeli albo jeszcze inaczej. Ten post edytował sadistic_son 15.03.2011, 00:29:00 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:00 |