![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napotkałem problem z którym nie mogę sobie poradzić. Chciałbym aby po kliknięciu w link który ma podłączoną funkcję onclick, wstawiał się do textarea odpowiedni tekst. Stworzyłem sobie funkcję i wszystko pięknie działa na textarea nie będącym ckeditorem, jak podłączę edytor to tekst się nie wstawia. Oprócz wstawienia tekstu dopisałem fragment alert(), żeby mi zwracał zawartość (po wstawieniu) textarea i zwraca poprawną zawartość, problem w tym że jej nie wyświetla. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
To ma być jakieś własne formatowanie tekstu, czy chcesz wklejać jakieś fragmenty tekstu?
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jak wywołujesz CKeditora?
-------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kajzur
Wywołuje normalnie. Podłączam skrypt js i podaje id jakie nadałem textarea. @Kshyhoo ma to wstawiać do textarea "zmienne" , których nie chce mi się pisać za każdym razem(dużo dziwnych znaków). Stworzyłem w tym celu listę używanych zmiennych które chce wstawiać po kliknięciu w jedną z nich. Ten post edytował slawny 15.03.2011, 11:52:30 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
@Kshyhoo ma to wstawiać do textarea "zmienne" , których nie chce mi się pisać za każdym razem(dużo dziwnych znaków). Stworzyłem w tym celu listę używanych zmiennych które chce wstawiać po kliknięciu w jedną z nich. Podaj konkrety, co chcesz osiągnąć - i luknij tu -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Konkrety już napisałem ale nie możemy się zrozumieć, więc uproszczę to trochę:
Mam w aplikacji w dowolnym miejscu napis "ALA MA KOTA", jak go kliknę (obojętnie czy to będzie link czy jakieś li) chcę aby ten tekst został wstawiony do textarea będącym ckeditorem. Tak jak pisałem wcześniej, dopóki jest to zwykłe textarea to nie ma problemu - wszystko działa. Jak wskaże w skrypcie że ten konkretny textarea ma być edytorem to nie wstawia do niego tekstu (fizycznie go nie widać), ale musi coś się dziać bo w funkcji js która odpowiada za wstawienie dopisałem alert zawartości tej textarea i zwraca poprawnie. |
|
|
![]() ![]()
|
|
OK, spłodziłem naprędce, więc wymaga sprawdzenia:
1. plik główny edytora - ckeditor.js a). odszukać:
![]()
c). odszukać:
d). dodać do kodu:
2. W katalogu plugins edytora, dodać katalog wlepki. 3. W katalogu wlepki dodać plik plugin.js. 4. Do pliku plugin.js wkleić kod:
I to tyle. Jak widać, można wstawiać dowolny tekst w formacie: ["wklejony tekst", "tekst do kliknięcia", "opis w chmurce"]:
PS. Uwaga na wielkość znaków przy edycji! -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 15:55 |