![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na początku powiem, że czytałem już tematy odnośnie polecenia exec, które są już na tym forum. Stosowałem się do wskazówek innych użytkowników,
ale niestety jak na złość to polecenie a konkretniej: exec("tar... nie chce mi działać. Tak pokrótce: W domu mam postawiony serwer apache + PHP + MySQL (config standardowy), dodatkowo uruchomiony mod_rewrite. uruchamiając skrypt:
dostaję informację kim jestem natomiast ten skrypt:
już mi nie działa. Dodam, że nie ma żadnego błędu. config apache-a standardowy. Dla użytkownika www-data atrybuty ustawione są na rwx. Próbowałem plik tar wrzucić do głównego katalogu www i z tego katalogu uruchomić program. Efekt ten sam, czyli nic. Dalej brak archiwum. W czym tkwi problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym, że nie popatrzyłeś do czego służy drugi argument funkcji exec: http://pl2.php.net/manual/en/function.exec.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-krzotr- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wiem, wiem, ręce mi opadały więc już i to napisałem.
Tak naprawdę prosta sprawa a stwarza tyle kłopotu. używałem takich poleceń:
żeby utworzyć same archiwum a później z pętli wrzucać do niego pliki. robiłem też tak:
próbowałem z pojedynczymi cudzysłowami, ale to nie ma znaczenia ![]() tak, jak napisałem wyżej, wrzuciłem też plik tar do katalogu głównego i z tej lokalizacji odpaliłem polecenie. To samo. Myślę, że po stronie serwera coś może być, tylko config jest standardowy. przed chwilką wykonałem to polecenie:
pliki zostały wypakowane. Problem rozwiązany.
nie można po prostu tworzyć pustego archiwum t.j.
chciałem zrobić tak, że tworzę plik archiwum.tar i do tego archiwum wrzucam pliki. całąścią miała sterować pętla. Najpierw trzeba dodać do archiwum jakiś plik, a później do tego archiwum wrzucać kolejne, tylko dlaczego w takim razie działa -rf?
puste archiwum jest tworzone mimo tego, że to argument -c odpowiada za utworzenie archiwum a -r wrzuca pliki do istniejącego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:50 |