![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2010 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc mam problem z dynamicznym tytułem strony otóż posiadam funkcję:
oraz w title posiadam: Błąd wyświetla się w tytule: Kod Notice: Undefined index: pokaz in /usr/local/www/apache22/data/index.php on line 53 Notice: Undefined variable: dopasuj_tytul in /usr/local/www/apache22/data/silnik/funkcje.php on line 6 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/www/apache22/data/silnik/funkcje.php on line 6 Wcześniej na innym serwerze nie miałem problemu gdyż był inaczej skonfigurowany php.ini (nie miałem do niego dostępu). Będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie zgubiłeś zmienną $dopasuj_tytul, bo nie ma wartości a chcesz się na niej poruszać pętlą. Co prawda pętla nie jest wogóle potrzeba, bo należy to zrobić tak:
Kod function tytul($pokaz) { $przypisanie_tytulu = array('strona_glowna' => 'Strona Główna', 'rejestracja' => 'Rejestracja', 'download' => 'Download', 'jak_zagrac' => 'Jak Zagrać?', 'itemshop' => 'ItemShop'); if (!empty ($pokaz) && isset ($przypisanie_tytulu[$pokaz])) { return $przypisanie_tytulu[$pokaz]; } } Żeby pozbyć się notice trzeba dać na początku: Kod error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED); albo ustawić to w php.ini Ten post edytował jaslanin 13.03.2011, 20:00:57 -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 3 Dołączył: 26.07.2010 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyłem twojego kodu, ale pomimo to notice:...
Przerobiłem go lekko: Kod function tytul($pokaz) { $przypisanie_tytulu = array('strona_glowna' => 'Strona Główna', 'rejestracja' => 'Rejestracja', 'download' => 'Download', 'jak_zagrac' => 'Jak Zagrać?', 'itemshop' => 'ItemShop'); if (!empty ($pokaz) && isset ($przypisanie_tytulu[$pokaz])) { return $przypisanie_tytulu[$pokaz]; } else { return 'Strona Główna'; } } Aby na stronie głównej (po wejściu) wyświetlał tytuł. Ale mimo to notice. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To pokaz ten NOTICE co jeszcze masz a nie tylko notice i notice. Na zaproszenie czekasz?
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ym, a więc, mogłem od razu stronę podać, klik.
Kod Notice: Undefined index:pokaz in ... index.php on line 11
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale pokaż kod z linii 11 pliku index.php ,,, No z kart mamy wróżyć?
Pokaz nalepiej większy wycinek kod i zaznacz ktora to jest linia 11 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
UP no akurat to już podawałem, linia 11 to tytuł:
Kod <title><?php echo tytul($_GET['pokaz']); ?></title> Kod funkcji: Kod <?php function tytul($pokaz) { $przypisanie_tytulu = array('strona_glowna' => 'Strona Główna', 'rejestracja' => 'Rejestracja', 'download' => 'Download', 'jak_zagrac' => 'Jak Zagrać?', 'itemshop' => 'ItemShop'); if (!empty ($pokaz) && isset ($przypisanie_tytulu[$pokaz])) { return $przypisanie_tytulu[$pokaz]; } else { return 'Strona Główna'; } } |
|
|
![]()
|
|
Tak trudno dac IF?
Cytat UP no akurat to już podawałem, linia 11 to tytuł: Tja... tylko, że wtedy to była linia 53.... "Notice: Undefined index: pokaz in /usr/local/www/apache22/data/index.php on line 53" -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@UP
No tak racja, tylko mam pytanie czy mogę to zaimplementować w funkcję jakoś? EDIT: W linii 53 po prostu wstawiłem zawartość title aby odczytać cały błąd, bo przeglądarka u góry całego nie mieści. Ten post edytował Przem4S 13.03.2011, 21:49:38 |
|
|
![]()
|
|
No to te GET[pokaz] sprawdzaj w tej funkcji zamiast do niej to przekazujesz. Wowczas wszystko bedziesz mial w jednym
Cytat EDIT: W linii 53 po prostu wstawiłem zawartość title aby odczytać cały błąd, bo przeglądarka u góry całego nie mieści. Co nie zmienia faktu, ze my wróżki nie jesteśmy i o tym mieliśmy prawa nie wiedzieć.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:57 |