![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka
![]() Oddaję pod wasze zabójcze klawisze i myszki mój projekt - Steganographer. Skrypt służy do zaszyfrowywania i odszyfrowywania wiadomości do pliku graficznego. Korzysta on z metody zamiany ostatniego bitu. Krótka instrukcja: Jeśli chcemy zaszyfrować wiadomość to po prostu wypełniamy wszystkie pola, są one z resztą opisane. Jeśli przy szyfrowaniu nie podamy obrazka to skrypt sam go wygeneruje. Z kolei aby rozszyfrować tekst należy wybrać plik graficzny z ukrytą wiadomością i pozostawić pole Tekst do zaszyfrowania puste. Główny skrypt jest klasą a obsługę błędów popełnianych przez użytkownika oparłem na wyjątkach. Zapraszam was do oceny i ew. sugestii ![]() -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Warning: imagesx(): supplied
argument is not a valid Image resource in /home/KONTA/ WWW/BUSINESS/f/fancystudio/ _public_html/fancystudio/ steganographer/ Steganographer.php on line 78 Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/KONTA/ WWW/BUSINESS/f/fancystudio/ _public_html/fancystudio/ steganographer/ Steganographer.php on line 79 Nie odszyfrowal... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz napisać coś więcej? Rozmiar i typ obrazka oraz czy użyłeś klucza szyfrującego?
![]() -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Wystarczy wejsc i kliknac Szyfruj / Dekoduj
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To dziwne, przetestowałem przed chwilą skrypt pod tym kątem tzn. wchodzę i bez wpisywania niczego wciskam Szyfruj/Dekoduj pod Firefoxem, Chrome i IE i wszędzie wyskakuje mi komunikat że muszę wybrać obrazek. Możesz podać jak najwięcej szczegółów?
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
|
|
![]()
|
|
To sprawdz jeszcze pod Opera bo ja mam OpereMini
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W operze również wszystko działa
![]() ![]() EDIT: Jak na złość serwer padł... pozostaje czekać aż obsługa go na powrót podniesie. -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
|
|
![]()
|
|
Teraz za pierwszym razem bylo ok przy nie wybraniu pliku ale za drugim razem jak wybralem to juz bledy sie wysypaly. Nie wiem jak to u Ciebie dziala ale nie znam strony na ktorej upload z opery mini by mi nie smigal. W sumie mozesz to olac jednak z drugiej strony coraz wiecej osob uzywa mobilnych przegladarek;)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 15:26 |