![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2009 Skąd: Wołomin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zmodyfikowałem taki skrypt
Co zrobić, abym mógł wysyłać wiadomości do więcej niż jednego użytkownika np. dla 60 osob? Próbowałem następująco: Cytat $adresat = "<email1@domena.pl>, <email2@domena.pl>, <email3@domena.pl>, <email4@domena.pl>, "; ... ale wtedy każdy widzi do kogo została wysłana ta wiadomość na poczcie. Chciałem wysłać indywidualnie do każdego, więc podpinając skrypt do bazy zapętliłem zmienną adresata, w następujący sposób: Cytat $adresat = "email1@domena.pl"; $adresat = "email2@domena.pl"; $adresat = "email3@domena.pl"; $adresat = "email4@domena.pl"; ... ale wtedy wiadomość trafi tylko do adresata email4@domena.pl W jaki sposob skonfigurowac ten skrypt, aby wysyłał on indywidualnie wiadomość do każdego ? Ten post edytował tinware 12.03.2011, 22:36:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 7 Dołączył: 6.05.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- ![]() Sprzedam książkę "PHP Objects, Patterns and Practice" wydawnictwa Apress w oryginale, po angielsku. Kontakt na PW. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
W 1 argumencie funkcji mail, można podać wiele adresatów. I w cale nie trzeba robić to pętlą. http://pl2.php.net/manual/en/function.mail.php
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 7 Dołączył: 6.05.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ... ale wtedy każdy widzi do kogo została wysłana ta wiadomość na poczcie.
-------------------- ![]() Sprzedam książkę "PHP Objects, Patterns and Practice" wydawnictwa Apress w oryginale, po angielsku. Kontakt na PW. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A sory, racja nei doczytałem.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2009 Skąd: Wołomin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra panowie, dzieki
![]() Zapetlilem cały skrypt, a nie tylko pole adresaci, działa rewelka. Kazdy email wysyla osobno. Jeżeli jesteście skłonni pomóc to zapraszam: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=172078 - to dosyc proste, ale nie moge sobie poradzić http://forum.php.pl/index.php?showtopic=17...rt=#entry845168 - upload avatarów z nazwą taką samą jak id usera Edit: Jeszcze jedno pytanie, Polskie znaki, brak. W jaki sposob je przypiąć? I w jaki sposob zrobic zmienna $header żeby automatycznie przypisywalo sie do niej polecenie "From: "?
Ten post edytował tinware 13.03.2011, 12:56:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:00 |