![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
mam problem z wyświetlaniem stronicowania i przycisków next i prev. Mam pętle która zwraca mi linki wszystkich wpisów w bazie (danej kategorii).
$id_ realizacji - to id konkretnie otwartej realizacji $val->id_realizacji - to id wszystkich realizacji, (jedno id dla danego llinku (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) Zawsze mam linki do wszystkich realizacji, chciałbym do nich dorobić przyciski wstecz i dalej (które, będą pokazywać wcześniejszą lub następną realizacją -1 lub +1 ). Chciałbym także jeśli będzie wybrana realizacja ostatnia z widocznego przedziału, to linki zaczną się od np. 5 pozycji wcześniejszych i skończą na 5 później. Cały czas mają być wyświetlane przyciski wstecz i dalej, chyba że jest to pierwsza bądź ostatnia realizacja wtedy pomijamy któryś z przycisków. Dotychczasowy efekt można zobaczyć tutaj. W tej chwili jest 11 linków jak mógłbym rozwiązać wyświetlanie tego, żeby gdy znajduję się na 6 stronie widać nr od np. 2 - 10 i po bokach przyciski wstecz dalej, proszę o propozycje. Edit 1: wpadłem na pewien pomysł jednak nie wiem czy da radę tak to zrobić. Może można stworzyć zapytanie które pobiera z bazy np. 5 rekordów mniej i 5 więcej od wskazanego warunku where id_realizacji = id_realizacji; Tylko nie mogę wymyślić postaci takiego zapytania... rozwiązałem problem za pomocą jQuery i styli css. Przed i po pętli umieściłem dwa a href'y jako przyciski wstecz i dalej. Dodatkowo dodałem parametry id i alt oraz domyslnie dla linków generowanych przez pętle display none;
Tutaj cały jquery odpowiedzialny za wyświetlanie konkretnych numerów linków
Jeśli ktoś ma lepszy pomysł jak można wyświetlić te linki proszę o podpowiedź Rezultat działania można podejrzeć tutaj Ten post edytował pablo_83 12.03.2011, 22:19:50 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 4.11.2025 - 23:58 |