![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 3.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję drobnej pomocy.
Na początku dodam tylko że nie znam JavaScriptu w ogóle (próbowałem ale jakoś odpycha mnie ten język ![]() Potrzebuję skrypt który chowa i pokazuje zawartość diva poprzez zaznaczenie (checkboxa) lub wybranie opcji (radiobutton) Próbowałem przerobić ten skrypt (z tej oto strony): Kod <input type="checkbox" name="nazwa" value="wartość" onclick="document.getElementById('identyfikator').style.display = this.checked ? 'block' : 'none'; this.form.elements['nazwa2'].disabled = this.form.elements['nazwa3'].disabled = !this.checked" /> <div id="identyfikator" style="display: none"> <input type="text" name="nazwa2" disabled="disabled" /> <input type="text" name="nazwa3" disabled="disabled" /> </div> Ale wyszło mi tylko tak że za pierwszym kliknięciem działa, za drugim nie ;/ Podsumowująć: zaznaczam checkbox --> wyświetla się zawartość DIV-a o podanym id wybieram opcję (radiobutton) ----> wyświetla się zawartość o podanym id doszedłem do czegoś takiego jeżeli chodzi o checkboxy: Kod <input type="checkbox" onclick="document.getElementById('identyfikator').style.display = this.checked ? 'block' : 'none';" />Zaznacz aby wyświetlić <div id="identyfikator" style="display: none"> Wyświetliłeś zawartość </div> Jeszcze jakby ktoś pokazał jakby to wyglądało dla 'radio' byłbym wdzięczny. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:45 |