![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem: Biorę wynik zapytania mssql do sesji:
Jak w następnym pliku zrobię: To mi napisze, ale jak jeszcze w kolejnym pliku to już mi usuwa... A w pierwszym pliku, z którego pobieram ten wynik zapytania, używam wyszukiwarki... przed użyciem innej wyszukiwarki wypisuje mi poprawnie, ale po użyciu tej drugiej wyszukiwarki już wyczyszcza sesję... Tam gdzie ma napisać tą sesję dałem: I napisało mi: Kod Array ( ) Array ( [iduslugi] => Array ( [0] => 37 ) [id] => ) Dałem wszędzie na początku pliku: A i dałem zakończenie sesji na końcu: Wie ktoś co mam źle? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Wywal tego unseta i wróć do podstaw obsługi sesji.
Powód edycji: [wookieb]:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może jaśniej?
Bo dużo mi ten post twój nie pomógł... Jeszcze raz bardzo proszę i dzięki z góry... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A jak myślisz co robi twój unset w twoim przykładzie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra, usunąłem i nic nie zmieniło się...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno być na odwrót -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
Nadal to samo...
A i napiszę kawałek kodu, z którego ma to brać...
A w następnym pliku:
I nadal w tym trzecim pliku: Kod Array ( ) Array ( [iduslugi] => Array ( [0] => 3 [1] => 13 ) [testowa] => i wyglada, ze dziala dobrze [id] => )
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 4 Dołączył: 3.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wróć do podstaw, bo nie masz pojęcia jak się sesji używa. Koledzy wypunktowali wszystkie błędy, które zrobiłeś, a Ty dalej swoje.
Tutaj masz dokładnie wszystko opisane: http://pl2.php.net/manual/pl/function.session-start.php W języku polskim. Przeczytaj, popraw, jak nadal nie będzie działało to wróć tutaj. |
|
|
![]()
|
|
Ale muszę też napisać, że DAŁEM session_start(); wcześniej, na początku pliku... Dodać SID też próbowałem...
Próbowałem też dać ob_start(); ale też nic z tego... Co jeszcze może być powodem tego błędu... Czy mam dać całe kody? ![]() |
|
|
--Istalacar-- |
![]()
|
Goście ![]() |
ob_start służy do czegoś zupełnie innego, jeśli masz i nie wiesz do czego służy to wywal.
Najprostsze użycie sesji:
następnie na drugiej stronie:
upewnij się, że wszystko masz tak samo i jeśli tak to wtedy wklej całe kody. |
|
|
![]()
|
|
Mam tak samo... Lecz bardziej skomplikowany przykład...
Dobra, daję kody: step1.php
step1_2.php (tu zapisuję sesję)
step3.php (tu mi nie wyświetla)
I jak? Wiecie już co mam źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat I jak? A dzięki, może być. Cytat Wiecie już co mam źle? Nie. Nie napisałeś, co się TERAZ dzieje. A to była odpowiedź na zadane pytanie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:13 |