![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z routingiem w symfony 1.4
do tej pory dla stron statycznych uzywalem routingu w postaci:
a dla innych modulow mialem taki:
i niestety teraz musze uzyskiwac linki dla stron statycznych jak do tej pory a do kilku modulow w postaci /contact czyli mam strony statyczne: /aktualnosci/kot_ma_ale /ala_ma_kota i link do modulu z kontaktem: /contact lub (kontakt) w zaleznosci od ustawionego jezyka. jak robie warunek dla modulu kontakt to symfony i tak wchodzi mi do modulu z contentem czy ktos wie jak to rozwiazac ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Symfony wykorzysta pierwszą regułę z wzorcem pasującym do aktualnego URI. Sprawdź sobie, która reguła zostanie dopasowana jako pierwsza (uwzględnić musisz jedynie pattern i requirements).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ze pierwsza -problem w tym zeby jakos rozpoznalo do jakiego modulu ma trafic:
content_show: url: /:title_slug class: sfPropelRoute options: { model: content, type: object } param: { module: content, action: contentShow } requirements: { module: content } contact_homepage: url: /contact options: { model: contact, type: object } param: { module: contact, action: index } requirements: { module: contact } jak wywolam @contact_homepage to i tak wejdzie mi do content_show // poddaje sie i musze przekonac klienta o zmianie wzoraca odnosnika Ten post edytował trucksweb 10.03.2011, 22:37:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu zamień je kolejnością.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
adresy typu
/aktualnosci /kontakt czyli adresy które się nie zmieniają daj na samej górze pliku na samym dole daj /:slug_czegoś_tam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:25 |