![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam w skrypcie zdefiniowane Stałą(STALA = 'Daniel\).
I jeśli próbuje wywołać stałą ręcznie z poziomu ({$smarty.const.STALA}) to jest wszystko ok ale jeśli mam obiekt {$option} i w niej wartość name='STALA'; ale jeśli próbuje wywołać tak: {$smarty.const.{$option -> name}} to wyskakuje napis STALA. natomiast jeśli w PHP spróbuje tak: constant($option -> name) to wyswietla mi wszystko poprawnie. Proszę o pomoc jak wywołać tą stałą z poziomu TPL przechowując nazwę tej stałej w obiekcie wyżej wymienionym? Zawsze moge przekazać stałą z PHP ale to już spowolnienie skryptu(mam ok 2000 takich stałych- losowo wybierane jest 100) Pozdrawiam Daniel Ten post edytował daniel1302 10.03.2011, 20:00:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bezpośrednio w php mógł byś to zrobić w ten sposób:
Analogicznie więc smarty powinien pozwolić to zrobić tak:
Jednak może być konflikt znaków {}, który spowoduje błąd. Spróbuj, może zadziała. Nie mam teraz pod ręką żadnego serwera, więc piszę "na oko" ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 393 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: The.Luciferian.Doctrine.p df Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
smarty to wolno dzialajace **
tylko template lite: http://templatelite.sourceforge.net/docs/index.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.08.2025 - 17:34 |