![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem tworzę Księgę Gości. Aktualny skrypt podany działa ale mam 2 problemy
1.Nie mogę ustawić aby przy wpisie było pokazane przed danym wpisem co jest Nickiem, a co komentarzem Np Nick: 1 Komentarz 2 a wyświetla mi 1 2 2. Dopisanie aby obok wyświetlana była godzina i data wpisu plik PHP Kod <? $plik = fopen("baza.html", "a"); if($plik) { $dane = $_GET["nick"]."<br />".$_GET["tresc"]."<br /><br /><hr>"."\r\n"; fwrite($plik, $dane); fclose($plik); echo("Dane zostaly dodane do bazy."); } else echo("Wystapily problemy z plikiem"); ?> Plik HTML Kod <form action="przetworz.php" method="get">
Twój nick: <br /> <input type="text" name="nick" /> <br /> Twoj komentarz: <br /> <textarea name="tresc" cols="45" rows="14"></textarea> <br /> <button type="submit">Wyslij</button> </form> <form method="POST" action="baza.html"> <input type=submit value="Ksiega Gosci"> </form> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował cudny 10.03.2011, 14:38:23 -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie korzystniej byłoby to wykonać w oparciu o bazę MySQL? Oczywiście ja niczego nie narzucam; po prostu jeśli masz taką opcję na serwerze to dlaczego by nie spróbować
![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie korzystniej byłoby to wykonać w oparciu o bazę MySQL? Oczywiście ja niczego nie narzucam; po prostu jeśli masz taką opcję na serwerze to dlaczego by nie spróbować ![]() Niestety aktualnie być tak nie może ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety aktualnie być tak nie może ![]() ![]() Czy to co napisałem pomogło czy chodzi o coś innego ? -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Tak, dziękuje bardzo. Również bardzo proszę(jeżeli można), aby jeszcze była wyświetlana data i godzina wpisu. Wyświetla datę i godzinę wpisu (funkcja date), ale dla mnie jest to rozwiązanie bez sensu, jak chcesz to stronicować jeśli doda ci się do księgi 1000 osób ? Jeśli nie MySQL to może XML, a jeśli nie to normalnie strwóż plik nie html tylko normalny powiedzmy csv i zapisuj to po, np. ; Wtedy wrzucasz plik w forech i parsujesz sobie - w tablicy będziesz miał osobno datę, nick i opis. -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]()
|
|
Wyświetla datę i godzinę wpisu (funkcja date), ale dla mnie jest to rozwiązanie bez sensu, jak chcesz to stronicować jeśli doda ci się do księgi 1000 osób ? Jeśli nie MySQL to może XML, a jeśli nie to normalnie strwóż plik nie html tylko normalny powiedzmy csv i zapisuj to po, np. ; Wtedy wrzucasz plik w forech i parsujesz sobie - w tablicy będziesz miał osobno datę, nick i opis. Dobra, dzięki za pomoc! Przepraszam że znowu piszę, ale jednak bardzo bym prosił aby ktoś pomógł mi ustawiać tak aby wyświetlało datę i godzinę wpisu. |
|
|
![]()
|
|
Dobra, dzięki za pomoc! Przepraszam że znowu piszę, ale jednak bardzo bym prosił aby ktoś pomógł mi ustawiać tak aby wyświetlało datę i godzinę wpisu. Nie rozumiem Cie To zapisuje datę i godzinę wpisu do zmiennej zapisywanej w pliku wiec.... nie ma możliwości żeby tego nie wyświetlało. -------------------- ..::: Jak pomogłem to kliknij pomógł. Tak rzadko używacie tej opcji :( :::..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:04 |