![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem klasę koszyk dodaje usuwa zmienia ilość artykułów, oblicza ilość produktów ,liczy wartość a wiec praktycznie robi wszywko
![]() ![]() class koszyk { var $artykuly; function dodaj($id,$nazwa,$cena,$ilosc){ if ($this->artykuly[$id][1] > 0 ) { $this->artykuly[$id][1]+=$ilosc; //jezeli produkt znajduje sie w koszyku zwiekszam o $ilosc } else{ $this->artykuly[$id][0]=$nazwa; // jezeli nie tworze nowy koszyk $this->artykuly[$id][1]=$ilosc; $this->artykuly[$id][2]=$cena; } $_SESSION['artykuly']=$this->artykuly; // zapisuje wszyko do zmiennej sesji } } i jak wywoluje w ten sposob $k=new koszyk(); $k->dodaj(1,'maslo',5.50,6); $k->dodaj(2,'chleb',2,5); i drugi raz dodaje chlebek tylko ze 10 sztuk $k->dodaj(2,'chleb',2,10); wszystko działa jak należy mam w koszyku maslo 6 sztuk i chlebek 15 sztuk - można sprawdzi var_dump ($_SESSION['artykuly']); PROBLEM polega na tym ze jak sobie ta podzielę na pliki pierwszy produkty.php a drugi dodaj.php i w obu robie session_start(); z jednego do drugiego przekazuje metodą $_GET niezbędne parametry a w drugim includuje clase koszyk i robię to wywołanie $k=new koszyk(); $k->dodaj($id,'$nazwa',$cena,$ilosc); nie działa !:) ponieważ za każdym razem tworzy mi się nowy obiekt koszyk i nadpisuje się stary i się produkty się nie dodają ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:06 |