![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z przekierowaniami, chwilowo do głównego katalogu wrzuciłem .htaccess
Kod RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]+)\.mojadomena\.pl [NC] RewriteRule ^(.*) http://mojadomena.pl/projects/%1 [L,QSA] Po wpisaniu w przeglądarce np. test.mojadomena.pl zostaję przekierowany na mojadoemna.pl/projects/test/ Wszystko ładnie pięknie, jednak używam xamppa i chciałbym zrobić coś takiego jak było w webservie - czyli prócz katalogu głównego, był katalog gdzie użytkownikom można było stworzyć folder, odwołanie było takie: mojadomena.pl/~uzytkownik Teraz chciałbym sobie stworzyć folder (w drzewie) powyżej htdocs (główny katalog) o nazwie "htprojects" i wszystko co pasuje do wyrażenia: Kod RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([^.]+)\.mojadomena\.pl [NC] Przekierować na ten folder, jednakże po drodze muszę sprawdzić czy katalog np. htprojects/mojprojekt istnieje, jeżeli nie to wyrzucić odpowiednio przygotowany błąd 404. Chciałbym, aby same linki: mojprojekt.mojadomena.pl nie zmieniały się, bo obecnie to robią. Nie wiem jak ugryźć ten problem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Wszystko ładnie pięknie, jednak używam xamppa i chciałbym zrobić coś takiego jak było w webservie - czyli prócz katalogu głównego, był katalog gdzie użytkownikom można było stworzyć folder, odwołanie było takie: mojadomena.pl/~uzytkownik Google: mod_userdir. Cytat Przekierować na ten folder, jednakże po drodze muszę sprawdzić czy katalog np. htprojects/mojprojekt istnieje, jeżeli nie to wyrzucić odpowiednio przygotowany błąd 404. Chciałbym, aby same linki: mojprojekt.mojadomena.pl nie zmieniały się, bo obecnie to robią. Nie wiem jak ugryźć ten problem. Za dużo przerzucasz na mod_rewrite. To nieoptymalne. Zainteresuj się VHostami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 11:37 |