![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pobieram dane do Panelu administracyjnego poprzez Doctrine kod poniżej. Poniższy kod działa na dwóch serwerach jednak ostatnio kupiełm 3 od innej firmy i okazało się że poniższy kod wyrzuca mi błąd dokładnie taki jak poniżej. Napisałem do administartora maila (jak proponował komunikat), jednak troche to zajmnie zanim mi odpiszą, a mi zależy na czasie i dlatego tu napisałem. Jeśli ktoś już spotkał się z taka sytuacją porsze o pomoc. A dodam jeszcze że ostatnia linijka podanego kodu jest winna za tą całą sytuacje. Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Tejek Kod pobierania danych
Treść bładu (winowajcą jest ostatnia linijka powyższego kodu):
Nikt nie miał podobnego problemu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w mojej ocenie babol jest raczej w htaccesie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer / ZF jest zapewne skonfigurowany tak, by w momencie gdy PHP wywali jakiś błąd (a Doctrine pewnie jakiś błąd wywala) wyświetlana była strona błędu 500. Zobacz w logach, tam powinna być konkretna treść błędu zapisana.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj plik .htaccess wyglada nastęująco:
i wydaje mi sie ze kod jest ok, jednak prosiłbym o sprawdzenie czy wszystko jest ok, bo mowiac szczerze srednio znam sie na plikach konfiguracyjnych Apache .htaccess Struktura folderow z zend: ![]() powyższy kod jest wlasnie z zaznaczonego pliku .htaccess Prosze o pomoc bo nie mam pojecia co moze byc nie tak ;/ Ten post edytował tejek 22.03.2011, 21:57:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
Pierwsze co to polecam mały tescik. Plik .htaccess powinnien być w katalogu gdzie masz umieszczony plik index.php lub inny plik php który inicjuje całą aplikację. Standardowo to index.php. Polecam przeniesienie pliku .htaccess do katalogu public (sugeruje się że to jest katalog ustawiony jako DocumentRoot w apachu [virtualhoscie]) i sprawdz czy działa. Drugie to prosiłbym o wysłanie mi samego szkieletu (bez controllerów etc) dotyczącego Doctrine + ZF ponieważ jestem trochu lejba i mi to nie wychodzi. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 04:39 |