![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--gothan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Interesuje mnie czy bez użycia crona dało by radę zrobić coś w tym stylu. -Przy wypełnieniu formularza wygeneruje kod który sobie dodaje do bazy w celu sprawdzenia czy na prawdę jest to ten użytkownik. Wygenerowany kod należy wstawić w specjalnie miejsce na stronie (innej stronie) w przeważnie opisie, lub w jakiś dodatkowej informacji. I tu właśnie teraz ta część której nie wiem jak wykonać. W jaki sposób sprawdzić czy użytkownik np. test wkleił ten kod do swojego opisu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Można to zrobić chociażby za pomocą file(), ale jeśli strona wymaga logowania, to musisz wtedy użyć cUrla.
-------------------- |
|
|
--gothan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sprawdziłem funkcję w manualu mimo tego, że każda linia jest opisana mam kilka wątpliwości dlaczego tak. Mógłby mi ktoś lepiej objaśnić?
|
|
|
--gothan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Trochę błędów wyrzucało to trochę z edytowałem:
Tutaj nie mam pojęcia co zrobić? Warning: Invalid argument supplied for foreach() in xxxxx on line 3 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak. Błędy usuwa się używając @. Mądrze postępujesz...
|
|
|
--gothan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jak inaczej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Operator @ tylko tłumi błędy, ale one nadal występują
![]() Foreach nie może wystartować. Najprawdopodobniej zmienna $lines jest pusta, czyli coś źle zrobiłeś, lub po prostu twój hosting nie udostępnia Ci tej funkcji. |
|
|
--gothan-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rozumie.
Przeczytałem gdzieś, że do tego celu lepiej jest użyć cURL-a. Znalazłem na wikipedii taki kod i oczywiście próbowałem dostosować do moich potrzeb.
Potrzebuje pobrać taki fragment: <tr><td style="word-wrap:break-word">W wyscigu po level nie ma zwyciezcow ![]() razem z <tr></tr> ponieważ jeśli będzie bez to pojawi się taka sama komórka z stylem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 23:57 |