![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na wstępie powiem ze nigdzie nie znalazlem rozwiazania na moj problem chociaz troche juz googlowalem ;] Chce ogolnie zrobic obrazkowe 'radio' Obrazek1 Obrazek1-wcisniety Obrazek2 Obrazek2-wcisniety I mam proste 2 obrazki obok siebie, po zaznaczeniu ktoregos z nich zmienia sie na drugi obrazek (tak jak rollover ale dopiero po zaznaczeniu) No i powinny dzialac tak jak input type=radio ;p Jezeli jest inna mozliwosc to prosilbym o pomoc w polaczeniu tego z formularzem. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam, Komarek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Input ustaw na display:none;
Dodaj label dla każdego radio -> label to obrazek. (Edit: Problem zostaje przy zaznaczonym radio -> tylko w css3 i w js można podmienć obrazek... Bez css3 lub js zostanie obrazek i nawet gdy będzie zaznaczone radio - obrazek będzie taki sam...) Przykład (z użyciem jquery): Oczywiście ja użyłem jquery i _buttonset(); Trochę css zmieniłem i wygląda wyśmienicie ![]() Teraz jeżeli chcesz zmienić wygląd obrazka, radia zaznaczonego - > bez javy idzie zrobić w css3, ale nie każda przeglądarka to obsługuje tu jest co i jak No i pozostaje "tradycyjny" jquery - to już możesz wygooglować ![]() Pozdr. Ps. Jak pomęczysz, a nie zrobisz - to wstawię coś "po chłopsku", ale narazie w pracy jestem ;] Ten post edytował ixpack 9.03.2011, 17:21:29 -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up:
kojarzy mi sie ze probowalem tego rozwiazania, i po usunieciu S, XS, czy tez XXS, skrypt po prostu glupieje. Pozatym nie wiem czy mnie zrozumiales do konca, podales linka do stronki w ktorej jest przyklad z grafika jako radio (bylem tam zreszta), jednak ja potrzebuje takiego gdzie kazde inne radio bedzie mialo rozna grafike podstawowa i rozna checked ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokombinowałem i coś wymodziłem:
Teraz wszystko w Twoich łapach - zmień css, ustaw obrazki, podepnij jquery i będzie ok ![]() -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:26 |