![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien problem. Wywołuję funkcję w pliku php, jednak dostaję taki oto komunikat.
Kod Cannot redeclare logadm() (previously declared in /home/domena/domainsdomena.pl/public_html/login.php:59) in /home/domena/domains/domena.pl/public_html/login.php Czym może być to spowodowane? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ty nie wywolujesz a ponownie ją deklarujesz. Nie mozna kilkukrotnie deklarować funkcji o tej samej nazwie.
Pewnie includujesz kilka razy ten sam plik z funkcją Albo w petli deklarujesz tę samą funkcje non stop -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto i mój plik:
Ten post edytował djgarsi 9.03.2011, 16:12:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Czekaj, czekaj.
Na początku pytasz się o to, czy istnieje $_POST['logadm'], a potem w tym samym bloku dołączasz funkcję z tabelką logowania. A co, jeśli nie istnieje $_POST['logadm']? W jaki sposób chcesz dołączyć funkcję? Jeszcze raz wstawiasz gdzieś jej kod (else)? I to Kod $_POST['loginadm'] = str_replace( "'", "", $_POST['loginadm']); $_POST['loginadm'] = str_replace( "DELETE", "", $_POST['loginadm']); $_POST['loginadm'] = str_replace( "DROP", "", $_POST['loginadm']); $_POST['loginadm'] = str_replace( "UPDATE", "", $_POST['loginadm']); $_POST['loginadm'] = str_replace( "SELECT", "", $_POST['loginadm']); $login = htmlspecialchars($_POST['loginadm']); $passwordzik = htmlspecialchars(md5($_POST['passadm'])); Możesz równie zastąpić Kod $login = mysql_real_escape_string($_POST['loginadm']); $passwordzik = mysql_real_escape_string($_POST['passadm']); Ten post edytował konole 9.03.2011, 15:52:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Masz podany bład jak na tacy, przetłumacz sobie (jak nie znasz angielskiego to masz translatroy) i rozwiąż problem.
|
|
|
![]()
|
|
Masz podany bład jak na tacy, przetłumacz sobie (jak nie znasz angielskiego to masz translatroy) i rozwiąż problem. No fajnie, tylko że do tej pory działało. Przestało gdy dopisałem linijki ze str_replace. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Redeklarujesz funkcje logadm(). Daj cały kod, a nie tylko ten plik, jest coś po tym, lub przed tym jeszcze? Btw. czy domainsdomena.pl nie powinno być domains/domena.pl - to twój błąd, czy taka jest prawdziwa treść zwracana przez praser?
Do tego return $string; powinno być w funkcji, nie poza nią. Ten post edytował greycoffey 9.03.2011, 16:39:04 |
|
|
![]()
|
|
domains/domena.pl - mój błąd
podałem cały plik login.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego return $string; powinno być w funkcji, nie poza nią. Nie zawsze, swego czasu (póki nie używano Registry) w config wyglądał tak:
Co dawało możliwość globalnego dostępu do $config O ile mnie pamięć nie myli. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Niestety, przestawienie return nic nie daje.
Jakieś inne propozycje? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Gdzie wykorzystujesz ten plik? Może go inkludujesz potem, bo on sam jest niezbyt przyjazny?
|
|
|
![]()
|
|
greycoffey, masz rację. includowałem plik w innym miejscu. i chyba to było to bo inaczej go wywołałem i działa:)
Pozdrawiam. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:40 |