![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak pobrać stronę, która jest zabezpieczona poprzed dostęp .htaccess? Znam login i hasło, ale w jaki sposób to wpisać? Chodzi mi o pobranie strony:
[php:1:984efa03b2]<?php $f = @fopen("http://www.domena.pl/plik.php", "r"); ?>[/php:1:984efa03b2] gdzie dostęp do głównego katalogu jest zabezpieczony poprzez .htaccess. Dzięki z góry za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez [manual:56ea5e4ff8]ftp[/manual:56ea5e4ff8] :?:
Tak w ogole to ty chcesz pobrac zrodlo czy wynik dzialania skryptu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o pobranie strony funkcją [manual:aec61a3d35]fopen[/manual:aec61a3d35]. Połączenie FTP tak jak zasugerowałeś nie działa. Dla przykładu umieściłem tego typu folder pod adresem http://www.nexis.pl/phpforum .
Na folder phpforum jest hasło .htaccess, a w folderze znajduje się plik index.html, który bym chciał pobrać z zewnątrz przez skrypt php i odczytać. Login to test, hasło także. Jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... mysle, ze takie cos mozna socketami zrobic...
|
|
|
![]()
|
|
A tak jaśniej byś mógł to wytłumaczyć? Hasła łatwo rzucać. Przydałby mi się jakiś przykładowy skrypt.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo:
Najpierw sciągnij sobie klasę ułatwiającą pracę na socketach przy połączeniach ze stronami www: Snoopy Kod który pobierze Ci twoją stronę będzie wyglądał tak: [php:1:294e433fc7] <?php require_once( 'Snoopy.class.php' ); $resSnoopy = new Snoopy; $resSnoopy->user = 'test'; $resSnoopy->pass = 'test'; if ( $resSnoopy->fetch( 'http://www.nexis.pl/phpforum/' ) ) { echo '<PRE>' . htmlspecialchars( $resSnoopy->results ) . '</PRE>n'; } else { echo 'Błąd podczas pobierania dokumentu: ' . $resSnoopy->error . 'n'; } ?> [/php:1:294e433fc7] Oczywiście w tym samym folderze co skrypt musisz mieć plik Snoopy.class.php Wszystko powinno działać, bo testowałem u siebie. |
|
|
![]()
|
|
Hehehe
![]() ![]() Takie cos zrobilem: [php:1:76562e8788]<?php $host = 'www.nexis.pl'; $adres = '/phpforum/'; $user = 'test'; $pass = 'test'; $fp = fsockopen($host, 80, $errno, $errstr, 5); $out = "GET / HTTP/1.1rn"; $out .= "Host: www.example.comrn"; $out .= "Authorization: Basic ".base64_encode($user.':'.$pass)."rn"; $out .= "Connection: Closernrn"; fwrite($fp, $out); while (!feof($fp)) { $odpowiedz .= fgets($fp, 128); } fclose($fp); echo $odpowiedz; // tu trzeba wyodrebnic sama tresc strony ?>[/php:1:76562e8788] Nie dokonczylem tego skoro widze, ze matid rozwiazal problem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:09 |