![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2011 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbuje wysłać zmienne do xml-a za pomocą php, ale tak by xm-l został nadpisany, Mój kod php wygląda tak:
A dokument xml tak:
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Krystian K.
Powód edycji: [wookieb]:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2011 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za pomoc. Tak się składa, że ja w php-ie nie jestem mocny. Czytałem o SimpleXML, tylko że ja nic z tego nie mogę zrozumieć. (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif)
Wykombinowałem coś takiego ale nadal nie działa:(
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj do zapisu użyć
Opisz jeszcze co Ci nie wychodzi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował frantic09 9.03.2011, 15:16:05 |
|
|
![]()
|
|
PHP pobiera zmienne z Flash-a.A PHP nie wysyła zmiennych do xml-a. I to własnie nie działa bo powinien xml pobrać te dwie zmienne za pomocą PHP. Ja już kombinuje z tym bardzo długo i przechodzę załamanie, że nic mi się nie udaje (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif)
Kurcze, bardzo proszę o pomoc. Jest mi to bardzo potrzebne. (IMG:style_emoticons/default/co_jest.gif) Ten post edytował srkhan 9.03.2011, 16:41:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie zerknij tutaj http://forum.php.pl/index.php?showtopic=144649 Jest tu dużo przydatnych Ci funkcji jak
A jak nie, to tworzysz nowy plik XMLa (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) wykorzystując
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Poproszę na PW poprawną nazwę tematu.
// Otwieram
Powód edycji: [wookieb]:
|
|
|
![]()
|
|
Ja już sam się gubię. Mam teraz taki kod w php-ie
Tylko jest jeden problem, cały kod działa, generuje xml-a ale usuwa poprzednie dane i wprowadza nowe. Mi zależy by on dodawał kolejne wpisy w xmlu i w dodatku na pierwszym miejscu. Pomoże ktoś? Zmieniłem kod php na :
kod artykuly.php
I nadal nie dopisuje danych do xml-a. Proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:11 |