![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 4 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taką oto tabelkę, która jest uzupełniana z bazy danych. <table class="tabela_lista"> <tr class="tr_lista_gora"> <td class="td_lista_numer_gora">#</td> <td class="td_lista_checkbox_gora"><input type="checkbox" id="check" /></td> <td class="td_lista_nazwa_gora">Imię i Nazwisko</td> <td class="td_lista_priorytet_gora">Ranga</td> <td class="td_lista_tworcy_gora">Od kogo</td> <td class="td_lista_zmiany_gora">Ostatnie zmiany</td> <td class="td_lista_postep_gora">Ilość</td> </tr> </table> Następnie nad tabelą mam zrobiony przycisk edytuj. Klikam sobie np na checkboxa w lini 3 z jakimiś tam danymi i klikam przycisk edytuj i chcę aby wyświetliła mi się ta linia do edycji, która została zaznaczona. Krótko mówiąc nie wiem jak pobrać wartość checkboxa który został zaznaczony i przesłać dalej. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadaj dla checkboxów nazwę edit[] a wartość to identyfikator wiersza danych. Po wysłaniu formularza te id znajdą się w tablicy $_POST['edit']
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 4 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, że ja nie wysyłam formularza. Mam kilka przycisków takich jak: dodaj nowy, info, edytuj, usuń. W tym momencie klikając jeden z tych przycisków musiał bym wysłać formularz? Musze robić do każdego osobny czy jakoś da się to kompatybilnie załatwić? Tak wygląda moja tabela:
Jeżeli ten sposób który podałeś będzie tutaj działać to proszę opisz więcej jak to napisać, bo nie mogę załapać ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:16 |