![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłam takie oto zapytanie:
I wyświetla mi błąd, ale nie pisze na czym ten błąd polega. Może ktoś mi powiedzieć gdzie popełniłem błąd ? Sprawdzałem kod kilka razy i dobrze przepisałem z książki więc wszystko powinno działać... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie błędu nie ma, tylko mysql_num_rows zwróciło 0 - uroki języka z dynamicznym typowaniem.
Usuń drugie "or die()" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie pisze tylko : "Błąd" i to tyle.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Za późno usunąłem post.
Kolega dał prawidłowa odpowiedź. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Usunąłem 2 or die() W bazie są 2 komentarze wiec powinno zwrócić je własnie a zwróciło 0. Dlaczego ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli "coś dziwnego" dzieje się z wykonaniem komend SQL, to warto testowo drukować takie komendy.
Instrukcję: echo "<p>Brak komentarzy.</p>"; zmień na echo "<p>Brak komentarzy. $commsql</p>"; Ew. sprawdź czy te 2 komentarze w bazie są z tym właśnie identyfikatorem. |
|
|
![]()
|
|
Lipną książke chyba kupiłem
![]() Dodałem $commsql i wyświetliło mi komentarze z błędnym id kategorii i dlatego nie wyświetlało tych komentarzy Zamieniłem
na :
i działa ![]() Dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:53 |