![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, jestem zielony jeśli chodzi o php, mam takie pytanie jak można wysłać plik na serwer bez używania formularza ?
mam taki skrypt
I chciałbym aby mój plik do wysyłania był wczytywany z zmiennej a ta zmienna by miała lokalizacje pliku np. $lol=C:/cos.txt Da się jakoś to zrobić ? z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumuje co chcesz;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jedyną możliwością na wgranie pliku z dysku jest wskazanie lokalizacji pliku przez użytkownika. Nie możesz zażądać pobrania pliku z określonej przez Ciebie ścieżki to użytkownik musi decydować jaki chce wysłać plik, jeżeli byłoby inaczej strony internetowe masowo kradły by nam pliki z hasłami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . O ile pytanie dotyczyło tego problemu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok znalazłem inny sposób i pojawił się nowy problem, więc korzystam teraz z takiego skryptu
$plik_zrodlowy="c:/lol.txt"; - i jeśli wrzucę do tego samego katalogu co jest skrypt plik "lol.txt" i $plik_zrodlowy="lol.txt"; to wszystko gra ale jeśli chcę dać jakąś lokalizacje z dysku to nie chcę się wysłać np. C:/lol.txt lub C:\lol.txt czy nawet C:lol.txt - w żadny sposób nie chcę się wysłać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bo tak się nie da odczytać z dysku. W taki sposób można by kopiować pliki bez wiedzy użytkowników stron;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz próbować podawać ścieżki w inny sposób. Ty podajesz w sposób bezpośredni, zaczynając od C:/
Możesz schodzić "w górę" katalogami i zapisać to tak: ../../plik.txt Poczytaj też o funkcji którą sprawdzisz czy plik istnieje, a jak nie to szukasz w innych katalogach (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:49 |