Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Dynamiczny formularz
Mefiuu
post 7.03.2011, 21:35:09
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Mam pewien problem. Może problem to za dużo powiedziane. Po prostu zastanawiam się jak wykonać dynamiczny formularz. Ma on polegać na tym, że ma 4 pola radio określające rodzaj pliku i 4 określające typ pliku. W zależności od wybranego pola 'rodzaj', mają znikać pewne pola 'typ' a zostać tylko odpowiednie. Myślałem tak:

1. Sprawdzać każdy przycisk czy kliknięty,
2. Jeśli tak to nadać style="display: none;" dla tych elementów, które mają być ukryte.

Pomysł może i dobry, ale jak mam jedno pod drugim pole radio to jak je ukryję to zostaje mi puste pole, które nie ładnie wygląda. Przyszedł mi też do głowy inny pomysł:

1. Domyślnie zaznaczyć pierwszą opcję i zrobić tylko jemu odpowiednie inne pola,
2. Oczekiwanie przy każdym elemencie czy kliknięty, jeśli tak to sprawdzamy który,
3. W zależności jaki został zaznaczony dodawać i usuwać elementy radio (createElement itp.).

To jest drugi pomysł ale nie wiem czy najlepszy (w zasadzie słabo znam JS, toteż pytam jak to najlepiej rozwiązać).

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- Mefiuu   Dynamiczny formularz   7.03.2011, 21:35:09
- - motodd   Wg mnie powinienes zrobic ten formularz z pomoca j...   12.03.2011, 22:08:53

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.06.2025 - 09:12