![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien problem. Może problem to za dużo powiedziane. Po prostu zastanawiam się jak wykonać dynamiczny formularz. Ma on polegać na tym, że ma 4 pola radio określające rodzaj pliku i 4 określające typ pliku. W zależności od wybranego pola 'rodzaj', mają znikać pewne pola 'typ' a zostać tylko odpowiednie. Myślałem tak:
1. Sprawdzać każdy przycisk czy kliknięty, 2. Jeśli tak to nadać style="display: none;" dla tych elementów, które mają być ukryte. Pomysł może i dobry, ale jak mam jedno pod drugim pole radio to jak je ukryję to zostaje mi puste pole, które nie ładnie wygląda. Przyszedł mi też do głowy inny pomysł: 1. Domyślnie zaznaczyć pierwszą opcję i zrobić tylko jemu odpowiednie inne pola, 2. Oczekiwanie przy każdym elemencie czy kliknięty, jeśli tak to sprawdzamy który, 3. W zależności jaki został zaznaczony dodawać i usuwać elementy radio (createElement itp.). To jest drugi pomysł ale nie wiem czy najlepszy (w zasadzie słabo znam JS, toteż pytam jak to najlepiej rozwiązać). Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 09:12 |