![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 9 Dołączył: 28.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam... Jestem poczatkujący w programowaniu php a potrzebuje skrypcik ktory pozwoli mi zmienic zawartosc strony tzn.
Na mojej stronie pojawią sie 2 linki - Link1 - Link2 -- Po kliknięciu w jeden a nastepnie drugi link ( ktore będa sie otwieraly w nowym oknie ) " - link1 i - link2 " zmieni zawartośc na <input type="text"> <input type="button" value="wyslij"> gdzie po zatwierdzeniu (WYSLIJ) Zalaczy sie osobna strona , niech będzie to przykładowo google.pl Probowalem to napisac za pomoca poradnikow ale same błedy.. pisałem tak
Prosze o pomoc!! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Polecam kurs PHP. Popełniasz podstawowe błędy: zaczynając na tym, że:
1. Masz cudzysłowy zagnieżdżone w innych cudzysłowach, więc nie wiadomo gdzie kończysz przypisanie i zaczynasz coś innego, Możesz całość ująć w '' zamiast "" lub postawić \" w środku przypisania np. 2. Co ma robić when $_GET[$link1,$link2]; ? 3. echo "include ('input.php'); - przecież to jakaś masakra ![]() Popełniasz najprostsze błędy - naprawdę polecam zerknąć w kurs PHP. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 9 Dołączył: 28.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem , że popełniam bo niestety php ucze sie dopiero za rok...
Poprostu potrzebuje coś takiego żeby po kliknieciu w -Link1 <= Click -Link2 <= Click (Obydwa linki otwieraja sie w nowym oknie) Po czym -Link1 -Link2 (całkowicie znikaja) i zamieniaja sie w zawartośc input.php czyli mój formularz. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli cię dobrze zrozumiałem to po co ci w tym php?
To jest chyba najszybszy sposób na otwarcie nowego okna. A jeżeli nie chcesz aby w linku był input.php tylko inny plik to wtedy w innym pliku daj
|
|
|
![]()
|
|
potrzebne potrzebne.. nie rozumiecie mnie
![]() http://kakuskc.webd.pl/test.php tak to powinno byc tylko nie wiem jak to napisac .. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze to nie ogarniam tego co ty tam piszesz. Podałem ci rozwiązanie. Tym bardziej jeżeli ty chciałeś to mieć w nowym oknie więc dodałem ci "_blank" <= otwarcie nowego okna. Wiec otwierasz albo plik input.php albo drugie rozwiązanie jakie ci podałem. No chyba że ty chcesz mieć to bez przeładowania strony to wtedy możesz użyć jQuery.
|
|
|
![]()
|
|
NIE OGARNIASZ HM...
MASZ STRONE TAK? STRONA JEST PUSTA ZAWIERA 2 LINKI Na SRODKU LINK1 = ZNIKAM PO KLINKIECIU WE MNIE LINK2 = TEZ ZNIKAM GDY MNIE KLIKNIESZ... GDY UZYTKOWNIK MOJEJ STRONY KLIKNIE NA TE 2 LINKI KTORE OTWORZA SIE W NOWY OKNIE... LINKI ZNIKAJA ZE STRONY (NIE MA ICH KOMPLETNIE!) I W MIEJSCE TEGO WCHODZI MOJ FORMULARZ czyli: include('formularz.php'); IMIE [=======] NAZIWSKO [=========] strona sie nie przeładowywuje.. cały czas jest ta sama nie odświerzana.. nie wiem jak to prościej wytłumaczyc moze na zasadzie jednego linku Wiem ze polowa odpowiedzi będzie taka: <a href="formularz.php">LINK1</a> Ale ja potrzebuje, żeby LINK1 było to otwarcie <a href="NP:NK.pl" Target="_blank">NASZA_KLASA.PL</a> i nagle LINK SIE KASUJE PRZYKLADOWA STRONA:
WYGLAD STRONY PO KLIKNIECIU
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. ja zrozumiałem to z kolei inaczej. Tutaj potrzebny javascript, PHP nie ukryjesz jakiegoś elementu.
w head:
gdzieś w body: teraz zadziała, jakbyś wcześniej użył kodu. mały bład. Ten post edytował gorden 7.03.2011, 21:01:26 |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje ! Wszystko pięknie ładnie ale...
Chodziło o to żeby formularz pokazywał się dopiero po kliknieciu w ODNOŚNIK a jest tak że i FORMULARZ i ODNOŚNIK sa wyświetlane w tym samym czasie ale link znika po kliknięciu EDIT@@@ Bład w skrypcie strony ![]() ![]() Ten post edytował gornik 7.03.2011, 21:22:14 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:22 |