![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie
Proszę osoby mające doświadczenie w temacie o pomoc. Muszę napisać moduł/cokolwiek (?) do Magento zastępujący standardową wyszukiwarkę produktową kombajnem Lucene i Solr (pewnie i serwer Tomcat się przyda). Wszelkie uwagi/propozycje mile widziane. Plusuję jak najęty za wszelkie pomocne informacje ![]() Dziękuję za wszelką pomoc. Ten post edytował darko 7.03.2011, 18:59:38 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Może zadaj konkretne pytania, to na nie odpowiemy.
P.s. SOLR ma "w sobie" serwer Jetty. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tym etapie projektu konkretnych pytań jeszcze nie mam, ale pewnie się pojawią. Aktualnie chciałbym się dowiedzieć, gdzie mógłbym poczytać o integracji Solr z Magento? Jak poprawnie uruchomić silnik Solr i przebudować indeks wyszukiwarki? W jaki sposób zaimplementować sugestie w wynikach wyszukiwania oraz sugestie przy literówkach we frazach?
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ekhm, przecież sam napisałeś skąd - 16000 wyników. Innej drogi raczej nie ma (chyba że pytasz o książki?).
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Książki, artykuły, cokolwiek, co mnie w jakiś sposób naprowadzi na właściwą drogę.
// EDIT Książkę Solr 1.4 Packt Pub już mam. Wystarczy? Biorę się za lekturę. //EDIT2 Hahaha Wybaczcie mi roztargnienie: http://www.php.net/manual/en/book.solr.php http://wiki.apache.org/solr/SolPHP SOLVED Ten post edytował darko 7.03.2011, 19:01:00 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 17:42 |