![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
<script type="text/javascript"> <!-- var tick; function stop() { clearTimeout(tick); } function clock() { var ut=new Date(); var h,m,s; var time=" "; var x; h=ut.getHours(); m=ut.getMinutes(); s=ut.getSeconds(); if(s<=9) s="0"+s; if(m<=9) m="0"+m; if(h<12) x="Good morning"; else if(h>12 && h<18) x="Good afternoon"; else x="Good Evening "; time+=h+":"+m+":"+s+" "+x; document.getElementById('clock').innerHTML=time; tick=setTimeout("clock()",1000); } --> </script> taki maly skrypcik ktory dziala poprawnie ale nie wiem jak zrobic jeszcze takie cos zeby: -byl input box i submit button. Po wpisaniu czegos w input box i nacisnieciu submit ma sie pojawiac cos jak np, Good afternoon <to co wpisalismy w input> i ma sie to pojawiac na stronce a nie jako alert box mam nadzieje, ze w miare jasno wyjasnilem moj problem, prosze o pomoc ![]() Pozdrawiam [xml][/xml][sql][/sql] Ten post edytował dyndzio 5.03.2011, 21:50:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
manipulacja treścią na stronie odbywa się przez DOM. Dokładniej pobierasz element, najprościej przez ID:
teraz możesz manipulować jego treścią lub ją pobierać jeżeli chcesz pobrać wartość pola input robisz to samo, lecz zamiast innerHTML używasz właściwości value. żeby podpiąć dany element na stronie pod jakąś akcję np. naciśnięcie: ewentualnie w HTML: jakbyś miał z czymś problem to pisz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem jak zrobic alert box, ale mi chodzi wlasnie zeby na stronce sie pojawialo
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:15 |