![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zaprezentować Wam autorskiego projektu stronę http://www.giernizon.pl Wszystko jest zrobione od zera (poza cu3er`em). Ja osobiście nie jestem autorem, tylko osoba z ekipy, w której jestem. Wszelkie rzeczy, które tutaj nadmienicie, będę bezpośrednio mu wysyłał. Jeśli Administracja uzna, że taka forma nie jest odpowiednia, to niech usunie temat, a ja z góry przepraszam. Zamieszczam, gdyż czekam na Wasze oceny, ze strony technicznej i jeżeli dojrzycie coś, to żeby poprawić.
Z tego co wiem (jestem laikiem, dopiero się co nieco interesuje html) to strona jest w php. Nie działa strona za dobrze w ie8 (nie wiem jak jest w ie9), ale we wszystkich pozostałych (również w komórkach) jest wszystko dobrze. Ten post edytował wojteksc 4.03.2011, 14:02:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc:
ps. już wiem co to za margines przy sliderze - box na reklamy google'a... Pozdrawiam Ten post edytował askone 4.03.2011, 14:14:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[*]a na koniec masakra - formularz kontaktowy tylko dla zalogowanych ![]() [/list] ps. już wiem co to za margines przy sliderze - box na reklamy google'a... Pozdrawiam Co do pierwszego, dzisiaj zostanie zmieniony. Chodzi Ci o to co jest po prawej stronie, czyli ten obrazek z taką główką, czy o lewą stronę? Więcej reklam niż są, nie będzie. Ten post edytował wojteksc 4.03.2011, 14:20:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
centralnie nad sliderem - pod menu. Według mnie jeśli już wyświetlać reklamy to może w pionowej kolumnie. Wtedy jej brak nie spowoduje jakiejś dziwnej pustej przerwy. Niestety AdBlock pod chrome nie usuwa elementu tylko go ukrywa, a miejsce pozostaje...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Silnik forum MyBB.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Silnik forum MyBB. Dokładnie tak, ale ja nie zgłaszam forum, tylko stronę. centralnie nad sliderem - pod menu. Według mnie jeśli już wyświetlać reklamy to może w pionowej kolumnie. Wtedy jej brak nie spowoduje jakiejś dziwnej pustej przerwy. Niestety AdBlock pod chrome nie usuwa elementu tylko go ukrywa, a miejsce pozostaje... Dzięki, pogadam o tym z ekipą. Ten post edytował wojteksc 4.03.2011, 14:43:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
projekt layoutu jak najbardziej w porządku. przyzwoity, elegancki - ogólnie dobra robota, ale to kodowanie? cała praca w błoto
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy spojrzeć na źródło strony i wszystko wiadomo.
Temat poruszany dziesiątki razy! TABELE SŁUŻĄ DO PRZEDSTAWIANIA DANYCH TABELARYCZNYCH A NIE DO TWORZENIA SZABLONU STRONY! LEKTURA DLA TWOICH PROGRAMISTÓW -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy to wina "jego programistów" że Photoshop robi eksport tylko do tabel
![]() a tak przy okazji: flash oczywiście legalny ![]() ![]() Ten post edytował sazian 4.03.2011, 16:32:48 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 12 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wymiary nie są idealne jak na informatyka
![]() Rozmieszczenie tekstu box'ie głównym(na stronie głównej - Aktualności) mi się jakoś nie podoba. Nie ma za dużo nic wspólnego z pozostałą grafiką. Tak jakby to był zmodyfikowany szablon. Jakoś mi się wydaje że lekko za szerokie. Ale to tylko moje sugestie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do stronki to kilka uwag:
- Kod templatki na tabelkach - Nie rozumiem dlaczego każdy element strony (linki menu, nazwy modułów w kolumnach, link zapomniałem hasła ![]() - Brak strony typu nie znaleziono artykułu np. http://giernizon.pl/portal.php?page=more&id=-90 - Nie klikalne logo strony - strona wyników wyszukiwania to chyba jeszcze wersja pre-alfa http://giernizon.pl/portal.php?page=search ![]() - nie rozumiem sensu używania tego typu kodu: Kod function MsgBox (textstring) { alert (textstring) } Generalnie co do kodu strony to można by było pociąć na kawałki i wykorzystać w jakiejś pracy pt. jak nie pisać stron www moim zdaniem można śmiało usunąć wszystkie pliki html z serwera i zrobić to raz jeszcze. -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie rozumiem sensu używania tego typu kodu: Może w przyszłości chce to zastąpić ładnym htmlowym okienkiem? Alert co jak co, ale wygląda słabo ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt o tym nie pomyślałem
![]() -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stronka moim zdaniem skopana
![]() Przede wszystkim te tabele... Do tego dochodzi to, że strona nie może być dobrze wyświetlana w IE, już nie mówię o wersji 6, ale do wyższych powinno być to dostosowane. Jeśli chodzi o grafikę to się nie wypowiadam, bo się na tym nie znam...Chociaż w sumie podoba mi się lay, gdyby go tylko trochę dopracować i posklejać jakoś do kupy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:15 |