![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Wszystkich forumowiczów.
![]() Jestem nowym użytkownikiem więc proszę o wyrozumiałość. Dopiero raczkuję w temacie HTML/CSS o PHP nie wspomnę. Do rzeczy. Od kilku dni nie mogę ustalić szerokości komórki. W FF jest wszystko OK, natomiast w IE nic nie jest dobrze z moja tabelka. HTML: CSS:
Może mi ktoś wyjaśnić łopatologicznie dlaczego NAZWA jest źle wyświetlana w IE. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problemem jest border-spacing. W IE 8 już powinno być ok w IE 7 coś takiego może pomóc (daj to w stylach dla table)
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 7 Dołączył: 18.01.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W stylach zawsze muszą być podane jednostki czyli 170px a szerokość jaką deklarujesz bezpośrednio w komórce tabeli tak nie ma.
Kolejnym problemem jest niedomknięty znacznik td w piątym wierszu tabli oraz problem z deklaracją odsyłacza. Pozdrawiam i życzę szybkiej i skutecznej nauki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rowspan="6" class="nazwa" style="width: 170"
po co zostaw sam class |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
XP'ek - style="width:170px" - zapomniałem wywalić. W oryginale tego nie ma (próbuję już wszystkiego)
adasiu - znacznik został domknięty - Dziękuję. Nie do końca rozumiem Cytat problem z deklaracją odsyłacza . Wiadomo - POCZĄTKUJĄCYd3ut3r - Cytat problemem jest border-spacing - problem spacing rozwiązany, wygląda lepiej ale to jeszcze nie to.Tracę wiarę w IE ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie dlatego, że ten spacing to taki hack i możesz ustalić tylko jedną liczbę. A ty masz 10px 20px czyli w IE takiego spacingu nie osiągniesz :/.
tutaj masz problem z odsyłaczem zamknij tag <a> -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
OK, poprawiłem spacing na 1 wartość. Domknięty został a. Wszystko to jednak nie rozwiązuje głównego problemu jakim jest szerokość poszczególnych (głównie 1 komórki).
Zauważyłem też że w IE nie działa to: CSS
Ten post edytował ambitny 3.03.2011, 22:24:56 |
|
|
![]()
|
|
wrzuć to gdzieś i daj link to może bardziej pomogę.
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
ok, jutro postaram się wrzucić linka
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 19:45 |